България ще върне посланик Ангел Ангелов обратно в Скопие едва, ...

PromoMall.bg
България ще върне посланик Ангел Ангелов обратно в Скопие едва,

Министър Милков: Връщаме посланика ни в Скопие едва когато РСМ напредне в борбата с омразата

България ще върне дипломат Ангел Ангелов назад в Скопие едвам, когато види действителен прогрес в битката на Северна Македония против езика на омразата и арестувани причинители за нападенията против български клубове, само че и против Християн Пендиков.
 
Това стана ясно от изявление на външния министър Николай Милков пред публицисти. Ангелов получи разпореждане да се прибере назад в България за " съвещания " в понеделник. Днес той и Милков рапортуваха по случая с пребития Пендиков  пред външната комисия в Народното събрание. Изтеглянето на Ангелов е знак на твърдо отношение, че това не може да не престава, изясни министърът.
 
На въпрос по какъв начин би трябвало да наподобяват действителните стъпки на РСМ против езика на омразата сподели: " Декларации имаме доста, само че бихме желали да забележим санкции на хора, които са направили закононарушения от ненавист, желаеме да забележим действителни дейности. Нали всички си спомняме оня случай с подпалвача, който получи условна присъда, а след това пееше на митингите там и стана народен воин ", уточни министърът.
 
Запитан по какъв начин гледа на апелите на външния министър на РСМ Буяр Османи да се спре с провокациите и от българска страна, посланика ни в Скопие Ангел Ангелов отговори: " За тангото са нужни двама ", сподели Николай Милков.
 
Той осъди и изявленията в македонски медии, че Пендиков е продавал опиати и случилото се е препирня сред наркодилъри. Той акцентира, че Християн е изведен със личния му паспорт от страната и не е спиран от управляващите, което значи и, че не е търсен, както се твърдеше.
 
В бъдеще не се постанова безусловно несъгласие на РСМ за старта на договарянията ѝ с Европейска комисия от позиция на това, че има съответно написан механизъм за това кой какво би трябвало да направи и РСМ в тази ситуация, с цел да продължи да върви по европейския си път би трябвало да свърши поетите си задължения, сподели Милков.

Източник: zonanews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg