България ще върне посланик Ангел Ангелов обратно в Скопие едва,

...
България ще върне посланик Ангел Ангелов обратно в Скопие едва,
Коментари Харесай

Министър Милков: Връщаме посланика ни в Скопие едва когато РСМ напредне в борбата с омразата

България ще върне дипломат Ангел Ангелов назад в Скопие едвам, когато види действителен прогрес в битката на Северна Македония против езика на омразата и арестувани причинители за нападенията против български клубове, само че и против Християн Пендиков.
 
Това стана ясно от изявление на външния министър Николай Милков пред публицисти. Ангелов получи разпореждане да се прибере назад в България за " съвещания " в понеделник. Днес той и Милков рапортуваха по случая с пребития Пендиков  пред външната комисия в Народното събрание. Изтеглянето на Ангелов е знак на твърдо отношение, че това не може да продължава, изясни министърът.
 
На въпрос по какъв начин би трябвало да наподобяват действителните стъпки на РСМ против езика на омразата сподели: " Декларации имаме доста, само че бихме желали да забележим санкции на хора, които са направили закононарушения от ненавист, желаеме да забележим действителни дейности. Нали всички си спомняме оня случай с подпалвача, който получи условна присъда, а след това пееше на митингите там и стана народен воин ", уточни министърът.
 
Запитан по какъв начин гледа на апелите на външния министър на РСМ Буяр Османи да се спре с провокациите и от българска страна, посланика ни в Скопие Ангел Ангелов отговори: " За тангото са нужни двама ", сподели Николай Милков.
 
Той осъди и изявленията в македонски медии, че Пендиков е продавал опиати и случилото се е препирня сред наркодилъри. Той акцентира, че Християн е изведен със личния му паспорт от страната и не е спиран от управляващите, което значи и, че не е търсен, както се твърдеше.
 
В бъдеще не се постанова безусловно несъгласие на РСМ за старта на договарянията ѝ с Европейска комисия от позиция на това, че има съответно написан механизъм за това кой какво би трябвало да направи и РСМ в тази ситуация, с цел да продължи да върви по европейския си път би трябвало да свърши поетите си задължения, сподели Милков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР