България ще участва във формирането на политиката и стратегиите на

...
България ще участва във формирането на политиката и стратегиите на
Коментари Харесай

България е избрана за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения

България ще взе участие във образуването на политиката и тактиките на една от най- влиятелните организации на Организация на обединените нации – Международният съюз по далекосъобщенията. В организацията членуват 193 страни. Днес кандидатурата ни получи 137 гласа по време на Конференция на пълномощните представители в Букурещ.

Страната ни е определена от квотата на район С, който обгръща страни от Централна, Източна Европа и Централна Азия.

„ Това е самопризнание както за ролята на страната ни в активността на интернационалната организация, по този начин и на работата на Министерството на превоза и известията “, разяснява министър Христо Алексиев. Процедурата за кандидатстване за член на Съвета стартира през 2021 година, когато Алексиев беше още веднъж отраслов министър. Преди дни той взе участие в Конференцията на пълномощните представители като началник на българската делегация. Конференцията е висшият управителен орган на Съюза и се организира един път на четири години. На особено събитие за разпространение на българската кандидатура в Букурещ, министър Христо Алексиев организира редица двустранни срещи. „ Радвам се, че през днешния ден можем да се поздравим със подобаващ триумф вследствие на напъните на екипа на министерството “, сподели още министърът във връзка гласуването.

Избирането в управителната конструкция на организацията ще способства за усилване на престижа на България и ще даде опция страната ни да спомага за развиването телекомуникационния бранш и на осведомителното общество в района.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР