България ще предложи бившия министър на външните работи Даниел Митов

...
България ще предложи бившия министър на външните работи Даниел Митов
Коментари Харесай

МВнР предлага Даниел Митов за специален представител на ЕС в Либия

България ще предложи някогашния министър на външните работи Даниел Митов за специфичен представител на Европейския съюз за Либия. Информацията е доказана от Министерството на външните работи.

Митов ръководеше външното министерство по време на второто държавно управление "Борисов " сред 2014 и 2017 година. Преди това бе на този пост във втория длъжностен кабинет, назначен от президента Плевнелиев.

През 2006 година става член на партия Демократи за мощна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 година Изборите приключват несполучливо за партията и цялото ѝ управление, отпред с водача Иван Костов, подава оставка. При избора на ново управление Даниел Митов се кандидатира и е определен за заместник-председател на ДСБ. На парламентарните избори през 2009 година е претендент за народен представител и лидер на пропорционалната листа на Синята коалиция в 13-и Пазарджишки изборен регион, само че не е определен.

През 2010 година отпътува в задачата на Националния демократически институт (НДИ) на Съединени американски щати в Ирак, където е програмен управител на Програмата за развиване и подкрепяне на политическите партии. През 2012 година се завръща в България, само че скоро по-късно е назначен за непрекъснат представител на НДИ в Брюксел. Като представител на НДИ, работи и в Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и други

През 2017 година Даниел Митов беше упрекнат в нанесени финансови вреди на страната поради подписан от ръководеното от него министерство неблагоприятен контракт. По-късно обвиняването беше изменено в корист с доверие. Тази година някогашният министър беше оневинен по всички обвинявания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР