България Ще подхвърлят ли файлове в компютрите на TAD Добре

...
България Ще подхвърлят ли файлове в компютрите на TAD Добре
Коментари Харесай

Ще подхвърлят ли файлове в компютрите на TAD

България Ще подмятат ли файлове в компютрите на " TAD " Добре е да сменят паролите, в случай че сме подпаднали в офанзивата  Виолета Русенова 25 юли 2019, 09:25 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Акция в Добрич, арестуван е очевидец по
Акция в Добрич, арестуван е очевидец по " Суджукгейт "
 Ще подмятат ли файлове в компютрите на
Ще подмятат ли файлове в компютрите на " TAD "
 Еврокомисар: България може да загуби свиневъдството си
Еврокомисар: България може да загуби свиневъдството си
 Радев: Не може договорката за F-16 да става за сметка на българите
Радев: Не може договорката за F-16 да става за сметка на българите
 Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии
Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии
 Извънредна среща на Патриотите и неуспех малко по-късно
Извънредна среща на Патриотите и неуспех малко по-късно
 Новото кръстовище във Варна се трансформира във водопад
Новото кръстовище във Варна се трансформира във водопад
 Национална агенция за приходите: Най-много информация е разкрита за 189 души
Национална агенция за приходите: Най-много информация е разкрита за 189 души

ъзможно е да се прибавят или трият файлове от конфискуваните компютри на компания "TAD Group ". Tова съобщи ръководителят на Българската асоциация на сертифирцираните етични хакери Ростислав Петров пред "Здравей, България " по NOVA.

“Тук може да се случат всевъзможни неща. Може да се прибавят, да се трият файлове. Има най-различни способи, с цел да се разбере дали те са трансферирани от флашка или са основани на самия компютър ", разяснява той.

Според него офанзивата против огромен % от хора в страната е класическа форма на кибер тероризъм и задачата в 90% от случаите е да се дестабилизира страната. „ Държавата в този случай не е отговорна, а по-скоро виновниците са тези хора, на които им е поверена сигурността на сходни сайтове”, добави Петров.

Според секретаря на асоциацията Павел Георгиев няма нужда от промяна на паролите на електронните пощи на хората, чиито персонални данни са изтекли при хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Това би било целесъобразно, в случай че в базата на приходната организация е имало такава информация.

„ Хубаво е при всяка една хакерска атака да сменим паролите и имейлите си”, пък е безапелационен Ростислав Петров. По думите му няма процедура компании, занимаващи се с киберсигурност да разрушават системите за отбрана на компании за да ги принудят да станат техни клиенти. Това били единични случаи.

Вчера стана ясно, че комерсиалният шеф на сдружението към този момент е с обвиняване за тероризъм. Георги Янков беше арестуван преди два дни по време на акция в офисите на компанията. Предполага се, че компанията се е занимавала с киберрекет и точно тя стои за източването на персоналните данни на към 5 млн. бълагри от Приходната организация.

20-годишният Кристиян Бойков, който също е с прецизирано обвиняване, откакто през вчерашния ден основният прокурор сподели, че той е единствено реализатор, най-вероятно ще получи обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група. Самият притежател на компания "ТАД груп " Иван Тодоров. Очаква се през днешния ден развиване по случая с следствието на хакерската атака против Национална агенция за приходите.

Иван Тодоров е притежател на десетки компании, главно за ръководство на хотели и заведения за хранене из цялата страна. Също по този начин Тодоров има бизнес и с недвижими парцели, а от 2016 година се занимава и с киберсигурност. Именно преди 3 години, Тодоров записва компанията „ Тад груп” с начален капитал от над 190 000 лв.. Така предприемачът основава българския клон на американска компания.

Иван Тодоров прави и солидна инвестиция, като се снабдява с позволение да поеме франчайза на интернационално известна верига за сандвичи. В момента Тодоров е в Канада на авансово плануван конгрес на веригата заведения за хранене.

Стана ясно, че 189 души и техният цялостен размер от персонални данни е изминал при хакерската офанзива против институцията. Това оповестиха от приходната организация.

Оттам допълват, че изтеклите данни съдържат три имена, ЕГН, адрес, номер, годност и издател на годна персонална карта на жителите. За тях съществува по-голям риск от евентуални злоупотреби и те ще бъдат персонално известени незабавно по телефон или имейл.

„ Няма нужда близо 4 милиона българи, чиито данни бяха незаконно огласени, да сменят персоналните си карти. Практически препоръки за тях ще бъдат оповестени в уеб страницата на Национална агенция за приходите до края на деня”, изясняват от приходната организация.

От Национална агенция за приходите уведомяват, че приложението за инспекция за нелегално публикувани персонални данни ще работи с ЕГН, като ще изпраща резултатите от обработката на въведен от потребителя мобилен номер. Проверката ще е еднократна - единствено за един човек и ще дава отговор само дали има нелегално разкрита информация. Това е належащо, с цел да се подсигурява, че няма да се злоупотребява с непознати персонални данни, изясняват от Национална агенция за приходите.

В момента в организацията съпоставят нелегално публикуваната данъчно-осигурителна информация с тази в действителните си бази данни, с цел да се ревизира дали няма дописване или операция, оповестиха от приходното ведомство. След привършване на инспекциите, организацията ще може да даде на лицата и информация за съответния вид данни, които са били публикувани.Междувременно Спецпрокуратурата пое следствието на хакерската атака след снощната акция в офисите на "ТАД Груп ". От постройката на компютърната компания чиновниците на ГДБОП иззеха огромна част от техниката. Според отбраната на главния обвинен – Кристиян Бойков дейностите проверяващите са противозаконни.

„ Според мен тези компютри изобщо не се отключени още, не са декрипритрани. Ако са извлякли някакви данни това е било наплно нелегално, тъй като за извличането на данни е належащо наличието на юристи на притежателя, т.е. в случай че са създали нещо сходно те сами са си миниали доказателствения материал”, разяснява юристът на компанията Георги Стефанов.

Отсъствието на притежателите на техниката кара юристите да се съмняват, че е допустимо да бъдат подхвърлени доказателства. „ След като са иззели един компютър и са го отваряли какво им пречи да са внасяли някаква информация. Разследването е трансферирано на комфортната познавач прокуратура, очевидно се прави опит да се повдигне обвиняване в проведена незаконна група”, добави Стефанов. Късно нощес беше арестуван и комерсиалният шеф на „ Тад Груп” - Георги Янков.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара За дома  DSK  <p>Къщи, за които даже <strong>не смеем да си мечтаем</strong></p> Тези къщи са като от филмите - разкош и жанр  5 въпроса, които да зададете, преди да заживеете дружно 5 въпроса, които да зададете, преди да заживеете дружно.box-DSK { margin: 50px 0; }.box-DSK img { width: 100%; height: auto; }.box-DSK.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-DSK.list-item { background: #fff; padding: 15px 0; border-left: 15px solid #fff; border-right: 15px solid #fff; }.box-DSK.box-content { padding: 0; padding-top: 15px; border-left: 15px solid transparent; border-right: 15px solid transparent; border-bottom: 15px solid transparent; background: #136f52 url(`https://www.vesti.bg/resources/assets/dsk/dsk-wallpaper.jpg`) top center; } Не пропускай  <br> Йордан Цонев: България е беззащитен двор <br>
Йордан Цонев: България е беззащитен двор
 <br> Адвокатът на Кристиян Бойков: Волни изказвания на прокуратурата <br>
Адвокатът на Кристиян Бойков: Волни изказвания на прокуратурата
 <br> <strong> 36 години по-късно </strong> - актрисата от " />
36 години по-късно - актрисата от "Флашданс "
 <br> <strong> Джей Ло на 50! </strong> И 22 пъти, когато наподобява необикновено секси <br>
Джей Ло на 50! И 22 пъти, когато наподобява необикновено секси
 1 Неостаряващата Брук от „ Дързост и хубост ” на 58! (СНИМКИ)  1 Ето кои известни дами предложиха брак на половинките си (ВИДЕО)  1 Софи Трюдо - дамата до канадския министър председател (СНИМКИ)  1 Какво се знае за арабските монарси? --> АКЦЕНТИ  Неостаряващата Брук от „ Дързост и хубост ” на 58! (СНИМКИ) Неостаряващата Брук от „ Дързост и хубост ” на 58! (СНИМКИ)  Ето кои известни дами предложиха брак на половинките си (ВИДЕО) Ето кои известни дами предложиха брак на половинките си (ВИДЕО)  Софи Трюдо - дамата до канадския министър председател (СНИМКИ) Софи Трюдо - дамата до канадския министър председател (СНИМКИ)  Какво се знае за арабските монарси? Какво се знае за арабските монарси? Последни  Акция в Добрич, арестуван е очевидец по Акция в Добрич, арестуван е очевидец по " Суджукгейт "  Ще подмятат ли файлове в компютрите на Ще подмятат ли файлове в компютрите на " TAD "  Св. Анна Честит имен ден на всички, чието име значи...  <p>Еврокомисар: България може да загуби свиневъдството си</p> Еврокомисар: България може да загуби свиневъдството си  5 милиарда санкция, забрани и ново следствие за Фейсбук 5 милиарда санкция, забрани и ново следствие за Фейсбук  <p>Едни от <span style= Едни от най-хубавите филми от 80-те  Флориана Да гаснеш в клетка пред очите на хората: Флориана  Борис Джонсън Във Англия: Оставки, назначения, Брекзит " на...  <p>Криза удря немската автомобилна индустрия</p> Криза удря немската автомобилна промишленост  Лунният модул на Аполо 11 Наистина ли Съединени американски щати кацнаха на Луната  <p>Горанов към Радев: Ще забележим ли несъгласие и върху бюджета&nbsp;</p> Горанов към Радев: Ще забележим ли несъгласие и върху...  Мариама и Кристина Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии  <p>Извънредна среща на Патриотите и неуспех малко след това&nbsp;</p> Извънредна среща на Патриотите и неуспех малко след...  Риана Риана откри своя двойничка  Новото кръстовище във Варна се трансформира във водопад Новото кръстовище във Варна се трансформира във водопад  Ердоган: Ще премахнем всяка опасност за нашата целокупност Ердоган: Ще премахнем всяка опасност за нашата целокупност  Mercedes-Benz CLA Shooting Brake Втора китайска компания взе акции в Daimler  <p>БСП изиска оставки за свинската чума, ГЕРБ: Да не политизираме</p> Българска социалистическа партия изиска оставки за свинската чума, ГЕРБ: Да не...  <p>Леопард се скри <strong>зад пералня</strong> (ВИДЕО)</p> Леопард се скри зад пералня (ВИДЕО)  <p>Повдигат обвиняване на шефа на Кристиян Бойков&nbsp;</p> Повдигат обвиняване на шефа на Кристиян Бойков Всичко от през днешния ден Виц на деня Между предприемачи: - Казват, че рейтингът на висшето обучение пада. - Така е – в моята компания с висше обучение са единствено чистачката и пазачът... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  36 години по-късно - актрисата от  Борис Джонсън е новият министър председател на Англия  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  182 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски  Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия  БГ звезди се включиха в акция за „ избавяне “ на летния сезон на Черноморието с акция за на Черноморието Водещи вести  5 милиарда санкция, забрани и ново следствие за Фейсбук 5 милиарда санкция, забрани и ново следствие за Фейсбук  Борис Джонсън Във Англия: Оставки, назначения, Брекзит " непременно "  <p>Какво става, Северна Корея завладя съветски кораб</p> Какво става, Северна Корея завладя съветски транспортен съд  Св. Анна Честит имен ден на всички, чието име значи " берекет "  Флориана Да гаснеш в клетка пред очите на хората: Флориана

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР