България ще изпрати делегация в САЩ, която да преговаря за

...
България ще изпрати делегация в САЩ, която да преговаря за
Коментари Харесай

Изпращаме делегация в САЩ да преговаря за Ф-16

България ще изпрати делегация в Съединени американски щати, която да договаря за придобиването на нов вид военен аероплан за Българската войска.  
Делегацията потегля към Съединени американски щати след Гергьовден, на 7 май, вторник. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Делегацията на страната ни ще се води от заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.  
С него отвъд океана отпътуват още командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков и експерти от Военновъздушни сили, както и представители на министерствата на финансите и на стопанската система.

" Указанията са доста ясни - да се придържаме към цената, закрепена от Народното събрание, без това да понижава качествата на самолетите, които би трябвало да закупим ", съобщи Каракачанов.

По думите му делегацията ще бъде натоварена със задачата да повдигне тематиката за това  новите ни изтребители да бъдат изплащани на вноски . Министърът уточни, че ще бъде оптимално заплащането да се направи на няколко равни вноски, " с цел да не ни затрудни едновременно ".

" Видяхте, че министър председателят заявява, че парите ги имаме и са заделени, само че е по-добре да бъдат изразходвани на няколко вноски, а не еднократно, тъй като това би ни затруднило при реализирането на други планове или за поддръжката на съществуващата техника ", сподели още Каракачанов.

Той разяснява и желанието на  " Локхийд Мартин " за в допълнение съдействие. Страната ни ще предложи в Долна Митрополия да бъде основан център за образование на водачи, който да бъде обвързван с предстоящото възстановяване на военновъздушното училище там.

" Нещата се движат в вярна посока. Ще ми се темповете да бъдат по-ускорени, само че както се споделя - съгласно опциите. Спрямо предходни години въпреки всичко се прави нещо значимо ", увери Каракачанов. / news.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР