България ще бъде приета в Шенген, когато изпълни условията. Това

...
България ще бъде приета в Шенген, когато изпълни условията. Това
Коментари Харесай

Меркел разкри кога България ще бъде приета в Шенген!

България ще бъде призната в Шенген, когато извърши изискванията. Това сподели немският канцлер Ангела Меркел след срещата си с българския министър председател Бойко Борисов, която се организира в Берлин, " Фокус ". Меркел разяснява и концепцията за Европа на няколко скорости. " Така планувано, че всяка страна да взе участие в една скорост. Ако някои страни желаят да вземат участие в едно нещо, никой няма да ги изключи. Ако България извърши изискванията за Шенген, а това е обвързвано с битката с корупцията и правовата страна - тогава е подготвена да реализира приемане. Ние ще работим в тази тенденция.

Затова оцених напъните на България за външната граница с Турция доста високо. Това е огромна отговорност и тежест за България. Ние желаеме в този смисъл страната ви да стане член на Шенген и финансовите министри, които ще вземат решение какво да стане с чакалнята за еврозоната, ще приказват за това. Ние знаем за това предпочитание на България. Искаме България колкото се може по-бързо да взе участие във всичко. Въпросът е, че има страни, които не желаят да вземат участие.

Например, Дания не желае да взе участие във вътрешната политика. Ние никого не желаеме да караме принудително. Който обаче желае, може да взе участие, в случай че извърши изискванията ", изясни Меркел.

Българският министър председател Бойко Борисов съобщи, че ще направи нужното България да е от страните " на първа скорост в Европейски Съюз ". " Заслужаваме го, поставяме старания, вършим нужното това да се случи и на фона на доста други страни, считам, че сме се справили не неприятно, тъй че ще продължим в тази посока ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР