България ще бъде първият съперник на световния шампион и съдомакин

...
България ще бъде първият съперник на световния шампион и съдомакин
Коментари Харесай

Световният шампион започва защита на волейболната титла срещу България

България ще бъде първият противник на международния първенец и съдомакин на Мондиал `22 - Полша, стана ясно след оповестяването на формалната стратегия за 20-ото издание на шампионата на планетата по волейбол (26 август - 11 септември). Оригинално шампионатът трябваше да се организира в Русия, само че поради нашествието в Украйна страната беше лишена от семейството и то беше поверено на два полски града - Катовице и Гливице, и един словенски - столицата Любляна.

" Дружина полска " открива отбраната на купата си от Мондиал `18 с мач против нашите " трикольори " на 26 август от 21:30 ч. българско време в зала " Сподек " в Катовице. Там ще се играят и всички останали мачове от предварителна група С, в която националният ни тим ще се изправи още против Съединени американски щати на 28 август и Мексико на 30 август.

На международното ще вземат участие общо 24 тима, които са разпределени в шест групи по четири. Първите два и четирите най-хубави трети в крайното им класиране ще продължат в елиминациите. Те ще стартират с 1/8-финали и 1/4-финали в Любляна и Гливице, а Финалната четворка ще бъде в Катовице.

" По-малко от два месеца преди старта на толкоз влиятелния шампионат всичко по организацията е готово - увери президентът на интернационалната федерация (FIVB) Ари Граса. - Сега с оповестяването на програмата най-хубавите тимове на планетата имат по-ясна картина какъв път би трябвало да изминат. Искам още един път да благодаря на домакините Полша и Словения. Нямам подозрения, че те ще дават паметен волейболен празник на всички почитатели по света. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР