България се намира в най-силния си период по отношение на

...
България се намира в най-силния си период по отношение на
Коментари Харесай

Износът в България е в най-силния си период

" България се намира в най-силния си интервал във връзка с износа. По данни на Българска народна банка за януари-септември износът е близо 42 милиарда лева, като нараства с 4,1% спрямо този интервал през 2018 година. С тези думи зам.-министър Лъчезар Борисов откри седмото издание на годишните награди „ Експортьор на годината “, които още веднъж са под патронажа на Министерството на стопанската система.
По думите му данните демонстрират позитивните трендове, в които се движи българската стопанска система, доказателство за което са редицата стопански върхове, които страната ни записва. На първо място това е високият кредитен рейтинг, който България получи и който е без съперник на Балканите. На второ място това е 3-та позиция на страната ни в Европейския съюз по финансова непоклатимост. В допълнение на това са и прогнозните данни за стопански напредък от 3,3 %, потреблението, което ще нарасне в действително изражение в структурата на Брутният вътрешен продукт с 5,2% и вложенията, които ще се покачат с към 3,9%.  Всички тези индикатори дават сигурност в бизнеса и са знак за още по-динамични експортни данни.
В умозаключение той подсети, че неотдавна беше сложено началото на така наречен Ескпортен хъб, основан посредством взаимоотношението на страната и бизнеса и който ще проработи през 2020 година  „ България към този момент има своето пространство, в което българските бизнесмени ще търсят и намират път към интернационалните пазари. Вярвам, че по този метод мрежата от контакти освен ще нарасне, само че и ще улесни достъпа до нови пазари, ще разшири гамата от благоприятни условия и ще построи потребна осведомителна пазарна мрежа, целяща задълбочаването на двустранната търговия “, добави икономическият зам.-министър.
По време на формалната гала зам.-министър Борисов връчи огромната премия в категория „ Най-големи доходи от износ през 2018 година “ на компания Гопет Транс. “Експортьор на годината ” за Най-динамично разрастваща се компания в експорта за 2018 година стана Булмашинъри Ентерпрайсис ООД, а притежател на премията за Устойчивост на развиване е АПС - Трейдинг ООД. Надпреварата провежда профилирания уебсайт за експортния бизнес exporter.bg. Класациите на exporter.bg обгръщат компаниите от дребния и междинен бизнес, тъй като за уеб страницата е национална идея, те да бъдат подкрепени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР