България се класира за четвъртфиналите в дивизия Б на Европейското

...
България се класира за четвъртфиналите в дивизия Б на Европейското
Коментари Харесай

България на четвъртфинал при девойките

България се класира за четвъртфиналите в дивизия " Б " на Европейското състезание по баскетбол за девойки до 16 години в София. Момичетата на Лъчезар Коцев надвиха в зала " Универсиада " над Люксембург с 80:69 (24:18, 23:17, 22:18, 11:16) в среща от последния четвърти кръг в група " D " на континенталния шампионат и със 7 точки приключиха на второто място в класирането след Украйна.

Домакините започнаха сковано и позволиха ранно закъснение с 5:11, само че последователно наваксаха и малко след началото на втората четвърт дръпнаха с 32:20. Българките продължиха да преобладават и по-късно повече от седем минути през третата част усилиха преднината си до 24 точки при 67:43, с което значително предрешиха мача. В последната четвърт девойките на Коцев се поотпуснаха и разрешиха на противника да направи загубата си малко по-почетна.

Илияна Георгиева беше най-хубава за триумфа с 23 точки, 13 битки и 5 асистенции. Микаела Калева способства с 20 точки и 10 битки, а Анастасия Калева също записа " дабъл-дабъл " със 17 точки и 10 битки.
Кира Кулон се отличи с 21 точки и 9 битки за Люксембург.

На четвъртфиналите българките ще играят в четвъртък против Хърватия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР