България се е присъединила към декларация, която призовава Европейската комисия

...
България се е присъединила към декларация, която призовава Европейската комисия
Коментари Харесай

България иска СО2 данък върху самолетните билети

България се е включила към декларация, която приканва Европейската комисия (ЕК) да предложи законови ограничения за данъчно облагане на авиобизнеса поради въглеродните излъчвания.

Освен България, настояването е подкрепено още от Швеция, Германия, Франция, Италия, Дания, Люксембург, Белгия и Холандия, заяви евродепутатът Радан Кънев.

Френското държавно управление към този момент разгласи през юли, че от 2020 година вкарва екотакса от 1.50 до 18 евро върху самолетните билети за всички полети, които изхвърчат от френски летища, с изключение на за полетите за връзка към Корсика или отвъдморските територии. Планира се приходите от 180 млн. евро от този данък следващата година да отиват за инфреструктурни планове на страната.г.

Въвеждането на СО2 налог за самолетните билети в целия Евросъюз занапред ще се дискутира и ще се обяснява с какъв брой ще се покачат цените им.

Това е първата стъпка на един дълъг законодателен развой и към момента е рано да се каже дали ще се усилят цените на авиобилетите и с какъв брой, разяснява в сряда в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов, който е подписал документа от името на България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР