България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване

...
България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване
Коментари Харесай

България, Румъния, Гърция и Сърбия заедно строят магистрали

България, Румъния, Гърция и Сърбия образуват работни групи за ускорение на инфраструктурните планове на Балканите, оповестиха от Министерския съвет.

Лидерите на четирите страни разискаха съответни планове за развиването на Балканите по време на Съвета за съдействие на високо ниво , който се организира в Букурещ.

Премиерите Бойко Борисов, Виорика Дънчила, Алексис Ципрас и президента Александър Вучич разискаха транспортните коридори, енергийната и цифровата съгласуваност.

Работните групи на министрите на превоза и известията на четирите страни ще завършват плановете преди срещата от формата 16+1 през юли в София .

" Това, че срещите ни не престават да се организират, е една добра вест. Ние нямаме желание да излизаме с заявления, ние желаеме инфраструктура, пристанища, желаеме да напреднем ", сподели министър председателят Борисов, който през есента предходната година семейства във Варна първия конгрес в този формат.

Гръцкият му сътрудник Алексис Ципрас уточни, че задачата на четиристранния съвет е да способства за мира, стабилността и сигурността в района . " Балканите имат капацитет и ние сме тук, с цел да използваме опциите за развиване съгласно нашите ползи, а освен съгласно дневния ред на трети страни ", сподели Ципрас. Той заяви, че страната му обмисля да се включи в самодейността 16+1.

 Борисов: Политическият хайлайф на Балканите мисли за мир и разцвет
Борисов: Политическият хайлайф на Балканите мисли за мир и разцвет

Следващата среща на ПСЮИЕ е в Косово
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР