България Ремонтират тръбопровода в района край Варненското езеро Там се

...
България Ремонтират тръбопровода в района край Варненското езеро Там се
Коментари Харесай

Ремонтират тръбопровода в района край Варненското езеро

България Ремонтират тръбопровода в региона край Варненското езеро Там се появиха тонове мъртва риба 27 май 2020, 14:48  Президентът нападна кабинета за Данък добавена стойност и бензиностанциите
Президентът нападна кабинета за Данък добавена стойност и бензиностанциите
 Брутално принуждение над 16-годишно момиче
Брутално принуждение над 16-годишно момиче
 Калин Георгиев: Тънкостта е в доказването на едно закононарушение
Калин Георгиев: Тънкостта е в доказването на едно закононарушение
 Нови над 320 кг кокаин са открити в София
Нови над 320 кг кокаин са открити в София
 Осем дами са убити от колегата си по време на изключителното състояние
Осем дами са убити от колегата си по време на изключителното състояние
 Днес - дъжд, гръмотевици, студ, а по планините и сняг
Днес - дъжд, гръмотевици, студ, а по планините и сняг
 Градушка падна на няколко места в България
Градушка падна на няколко места в България
 Какво да вършим с боновите си книжки?
Какво да вършим с боновите си книжки?

апочва ремонт на тръбопровода в региона край Варненското езеро, където предходната седмица се появиха тонове мъртва риба.

Тръбата от дефектиралия сектор към този момент е извадена. Според специалисти на част от нея се вижда механично влияние, което е довело до нейното разкъсване.

Eкокатастрофа: Стотици килограми мъртва риба на брега на Варненското езеро

Смяната с нова тръба ще отнеме минимум 40 дни, защото служащите би трябвало да се преценяват с придвижването на корабите.

"Разстоянието сред дефектиралия тръбопровод и региона на измрялата риба е съвсем 9 км. В региона на водопровода няма измряла риба ".

Това съобщи през днешния ден сутринта Мирослава Робинсон от Басейнова дирекция "Черноморски регион " за предаването "Здравей, България " по NOVA.

"В региона на измрялата риба няма фекалии ", безапелационна бе тя.

"Измирането на рибата се дължи на недостиг на О2 и при основани подобаващи условия на съществуване на амониев азот ", сподели още Робинсон.

"В момента ни е наложена глоба от 44 000 лева на месец, която ние сме помолили да бъде редуцирана, поради степента на замърсяването. Има решение на РЗИ за нейното съкращаване на 11 000 лева Въпреки това ние апелираме и тази глоба, тъй като считаме, че ние по никакъв метод не сме повода за това замърсяване ", съобщи Михаил Маринов, зам.-управител на ВиК-Варна.



"Срокът за ремонта на тръбата ще зависи от метеорологичните условия и корабоплаването ", съобщи пред БНР Христо Николов, основен инженер на компания "Хидроремонт ", която е реализатор на ремонтните действия.

Николов означи, че не може да се каже дали откритият на повърхността аварирал сектор от тръбопровода е ударен от преминаващ транспортен съд, само че развалената част с дължина близо 270 метра е отстранена:

"Причината за разкъсването е механично влияние - вижда се по самата тръба. Дали е ударен от транспортен съд не мога да настоявам. По документи на процедура е бил под дъното - планът е бил самият водопровод да бъде на 22 метра дълбочина. "

Христо Николов увери, че тръбата е запушена от двете страни и от предходната седмица не изтичат отпадни води.

Басейнова дирекция: Варненското езеро е нечисто с органични субстанции

ВиК-Варна няма виновност за скъсания тръбопровод и замърсяването във Варненското езеро, съобщи от своя страна сдружението.

Те показаха, че са уведомили всички институции още предишното лято. Въпреки това – решение на казуса ще стартира едвам през май тази година.

За проблем с тръбопровода се схванало, когато налягането на помпите в станцията в Аспарухово спаднало.

"Наехме водолазни екипи да създадат проучване на тръбата. Предвид това, че е лятото поради нарасналата температура на водата, в езерото е доста мътна и доста мъчно може да се откри каквото и да било, сподели Михаил Маринов ", зам.-управител на ВиК-Варна.

"Ние по никакъв метод не сме повода на това замърсяване в случай че го има и доколкото го има, защото ние сме единствено експлоатиращо дружество на тази тръба. След преписка сред ведомствата и неуспехи за гаранционно премахване – се стартира работа с пари от районното министерство ".

"Гръцката компания беше поканена през месец ноември, откакто получихме информация от Министерството на околната среда и водите. Те не реагираха ", добави Христо Иванов, зам.-кмет на Варна.

РЗИ: Водата край развалената тръба във Варненското езеро е чиста

Заради замърсяването от авариралата тръба на ВиК Варна е наложена глоба от 44 хиляди лева на месец. Тя обаче е понижена на 11 хиляди, а от сдружението ще упорстват и за в допълнение съкращаване, защото считат, че е непозволено.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Варна .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 В средата на юли споделят какъв брой пари ни връщат за парно  1 Социалната пенсия за напреднала възраст скача с 9 лева  1 Завръщане на работа - защитни ограничения  1 Обезщетение на служащ при гибел --> Пaрите ни  В средата на юли споделят какъв брой пари ни връщат за парно В средата на юли споделят какъв брой пари ни връщат за парно  Социалната пенсия за напреднала възраст скача с 9 лева Социалната пенсия за напреднала възраст скача с 9 лева  Завръщане на работа - защитни ограничения Завръщане на работа - защитни ограничения  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Какво знаем за института по вирусология в Ухан <br>
Какво знаем за института по вирусология в Ухан
 Турция и Русия в конфликт в Либия, Европейски Съюз чака бежански напън Турция и Русия в конфликт в Либия, Европейски Съюз чака бежански напън  <br> Подготвя се „ гигазавод” за акумулатори на Острова <br>
Подготвя се „ гигазавод” за акумулатори на Острова
 Хакери съумяха да отключат всички модели на iPhone Хакери съумяха да отключат всички модели на iPhone Последни  <p>Меки хибриди за Серия 5 и Серия 6 Gran Turismo</p> Меки хибриди за Серия 5 и Серия 6 Gran Turismo  Ремонтират тръбопровода в региона край Варненското езеро Ремонтират тръбопровода в региона край Варненското езеро  Ще убие ли коронавирусът офиса Ще убие ли коронавирусът офиса  <p>ЕК с фонд от&nbsp;750 милиарда, две страни най-големи бенефициенти&nbsp; &nbsp;</p> Европейска комисия с фонд от 750 милиарда, две страни най-големи...  <p>Правят се инспекции в детските градини в цялата страна</p> Правят се инспекции в детските градини в цялата страна  <p>КЗК влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация</p> Комисия за защита на конкуренцията влезе в офиса на Българската петролна и газова...  Novi Фейсбук прекръсти криптопортфейла си на Novi  Румен Радев Президентът нападна кабинета за Данък добавена стойност и бензиностанциите  Президентите на Черна Гора Мило Джуканович и на Сърбия Александър Вучич, декември 2019 година Как повдигането на карантината скара Сърбия и Черна гора  <p>Брутално принуждение над 16-годишно момиче</p> Брутално принуждение над 16-годишно момиче  Борисов: Събаряме остарялата постройка и вършим детска болница Борисов: Събаряме остарялата постройка и вършим детска болница  Андреа Бочели е боледувал от COVID-19, само че се е възстановил Андреа Бочели е боледувал от COVID-19, само че се е...  Николай Василев Николай Василев: България има пари и може да се оправи...  Косачов: Деградация на Съединени американски щати в нападателен деспот Косачов: Деградация на Съединени американски щати в нападателен деспот  Вижте поразителната двойничка на Джей Ло Вижте поразителната двойничка на Джей Ло  Pavell & Venci Venc’ с нов шлагер за българите Pavell & Venci Venc’ с нов шлагер за българите  Калин Георгиев Калин Георгиев: Тънкостта е в доказването на едно...  Нови над 320 кг кокаин са открити в София Нови над 320 кг кокаин са открити в София  <p>Какво знаем за института по вирусология в Ухан</p> Какво знаем за института по вирусология в Ухан  МАЕ: Безпрецедентен спад на CO2 и търсенето на нефт МАЕ: Безпрецедентен спад на CO2 и търсенето на нефт Всичко от през днешния ден Виц на деня Младо семейство дълго време нямало деца. Един другар посъветвал двойката да отидат в града и да възпламенят в катедралата огромна свещ. След няколко години същият… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  “Шокирани сме “Шокирани сме ": Какво става в Швеция  Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда  Разследване: Как служители на реда живеят в разкош на ръба на закона  Журналистът Георги Александров се е удавил, има и контузии от рухване  Български доктор в Съединени американски щати: Български доктор в Съединени американски щати: " Щеше да е комедия, в случай че не беше покруса "  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Водещи вести  Борисов: Събаряме остарялата постройка и вършим детска болница Борисов: Събаряме остарялата постройка и вършим детска болница  <p>КЗК влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация</p> Комисия за защита на конкуренцията влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация  <p>ЕК с фонд от&nbsp;750 милиарда, две страни най-големи бенефициенти&nbsp; &nbsp;</p> Европейска комисия предлага фонд от 750 милиарда за стопанската система  Петя Стойчева Кривицки. Фото заем: Диляна Флорентин Произведено в България: приложение, което трансформира  Ще убие ли коронавирусът офиса Ще убие ли коронавирусът офиса  Вижте поразителната двойничка на Джей Ло Вижте поразителната двойничка на Джей Ло  <p>Правят се инспекции в детските градини в цялата страна</p> Правят се инспекции в детските градини в цялата страна
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР