България реално е изпълнила критериите, които се задълбочават всеки ден

...
България реално е изпълнила критериите, които се задълбочават всеки ден
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Активността на дипломацията ни за Шенген е видна едва в последните 20 дни

България действително е изпълнила критериите, които се задълбочават всеки ден с нови и нови условия, с цел да се слагат нови условия, съобщи пред Българска национална телевизия някогашният основен договарящ с Европейски Съюз Владимир Кисьов.

" Сравнявам служителите на реда с опълченците, които с телата си и с живота си пазят европейска граница, освен българската. Как нито един от тези посланици на страните, които предявяват някакви искания към България, не сервира едно цвете за починалите ", попита той.

Оценката, че България механически е подготвена за влизане в Шенген е справедлива.

Кисьов е безапелационен, че след всичко направено за охраняването на общата граница, е неприемливо да се държат по този начин цинично към нас. Упрекна обаче българската дипломация за това, че интензивността ѝ е видна едвам в последните 20 дни. По думите му това би трябвало да е непрестанен развой.

Според Владимир Кисьов България до момента неведнъж е трябвало да изиска помощ за охраняването на границата.

" Но споменавайки Австрия, там се регистрира, че единствено 4% от мигрантите са минали през България. Другите мигранти са от други входове. Така че този мотив не е мощен. А на Рюте циничният мотив за 50-те евро - това не би трябвало да се позволява ", акцентира той.

Отказът за приемането на България в Шенген не носи единствено имиджова вреда, той нанася сериозна вреда върху самочувствието на българина, върху бизнеса, разяснява още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР