България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. Това

...
България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. Това
Коментари Харесай

Премиерът: България работи активно за засилване на свързаността на Балканите

България работи интензивно за усилване на свързаността на Балканите.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ) в Брюксел, която тази година се семейства от Европейски Съюз, оповестиха от Министерски съвет.

Борисов напомни, че свързаността беше един от основните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на тази година и уточни, че едно от най-съществените достижения на страната ни бе връщането във фокуса на внимание на европейската вероятност на Западните Балкани.

„ Приетата на срещата на върха ЕС-Западни Балкани Софийска декларация акцентира значимостта на съдействието във всички области на свързаността – транспортна, енергийна, цифрова, икономическа и сред хората “, добави българският министър-председател.

„ Новата всеобхватна тактика на Европейски Съюз по свързаността сред Европа и Азия основава отлична основа за взаимоотношение с нашите азиатски сътрудници “, уточни министър председателят Борисов.

Той акцентира, че през последните години България доста е засилила ангажираността си в границите на АСЕМ с осъществяването на начинания за подсилване на връзките сред Европа и Азия в основни области като заетостта, финансите, устойчивото развиване, правата на индивида, културата, образованието и други

„ Само през първата половина на тази година България беше хазаин на две министерски срещи на АСЕМ – на културата и на финансите “, сподели Борисов.

Той добави още, че страната ни цени високо форума АСЕМ, защото той спомага за поощряване на съдействието и взаимното доверие сред страните от двата континента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР