България приема Чехия за втория си домакински мач от световните

...
България приема Чехия за втория си домакински мач от световните
Коментари Харесай

Без Везенков, но с Бост - България ще сваля Чехия от върха

България приема Чехия за втория си домашен мач от международните квалификации, а огромната вест, която съпровожда днешния дуел безспорно е неналичието на Александър Везенков. Крилото на Барселона дойде с разрешението на клубния си тим, само че малко по-късно бе свикан назад в Испания, поради кадрови проблеми преди дербито с Реал (Мадрид).

Така Любомир Минчев ще би трябвало да крои тактиката за дуела с чехите без наличието на главния изпълнител на тима, само че за сметка на това селекционерът за първи път в този квалификационен цикъл ще разчита на натурализирания американец Дий Бост. Именно гардът на френския Страсбург бе посочен като изчезналата парченце при загубата от Финландия и труднатa победа над Исландия през ноември.

Двамата капитани на България - Павел Маринов и Чавдар Костов са в добра форма, като се чака много отговорност да падне и на плещите на Александър Янев и Павел Маринов. Вероятно Минчев още веднъж ще заложи на нападателна и добре проведена игра в отбрана и по-бързо нахлуване, предвид на това, че ръстовото предимство е на страната на гостите.

Чехия е водач в групата с 2 победи 2 мача и +28 точки точкова разлика, до момента в който “лъвовете” и финландците имат подобен актив от 1-2, само че нашите национали са трети поради загубата в директния дуел. В състава на днешния ни противник, който също е без огромната си звезда от Евролигата Ян Весели, несъмнено се открояват имената на натурализирания американск игард Блейк Шилб, както и на 217-сантиметровата кула на испанския Бетис (Севиля) Ондържей Балвин. Треньор на тима е израелския експерт Ронен Гицбург, а усещане прави това, че в състава на Чехия има единствено трима играчи, които са на повече от 30 години.

За последно Чехия и България играха в другарски мач през 2012 година, като тогава изходът не бе удобен за нас - загуба с 62:76.

Мачът е от 18.00 часа през днешния ден в " Арена Ботевград ".

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО

СТАТИСТИКА НА ЖИВО
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР