България прие ротационното председателство на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо

...
България прие ротационното председателство на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо
Коментари Харесай

България прие ротационното председателство на ПАЧИС

България одобри ротационното председателство на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие за втората половина на 2019 година. Това се случи на конгрес в Азербайджан, на който участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и български депутати. На диалозите в Баку бяха разискван и въпросът за доставките на азерски газ до нашата страна.

Страна на нефт, и освен нефт. Добивът на черното злато е факторът, посредством който Баку гони стандарта на най-развитите мегаполиси. Проекции на огъня, трансформирал се в един от знаците на Азербайджан вечер, осветяват модерните здания, знак на триумфа. Това е една от 12-те страни от Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие.

Така в Баку България одобри председателството на организацията, която ще управлява за 6 месеца от 1 юли.

Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: Разбира се, че считам, че ще бъде сполучливо, тъй като сътрудниците, които вземат участие в ПАЧИС имат доста опит. Надявам се България да продължи разговора и да бъде водеща в разговора за икономическо и обществено развиване на този район и за успокоение на нашите жители.
На диалозите още веднъж беше доказано, че София и Баку имат забележителен капацитет за съдействие в региона на енергетиката.

Азербайджан има значимо значение за диверсификация на източниците на природен газ. Председателят на Народното събрание означи, че Южният газов кулоар ще усъвършенства енергийната сигурност на Европа.

Страната ни преглежда Азербайджан като водещ фактор и поръчител за сполучливото реализиране на този план. А поради приноса на президента на страната Илхам Алиев в тази посока, той ще получи почетния орден на Парламентарната асамблея.
Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: И се надяваме до втората половина на 2020 година да потече азерски газ. Говорихме и за спомагателното количество, което министър председателят Борисов беше приказвал с президента Алиев и се надяваме това също да се реализира, което е спомагателна опция за газовия пазар в България.
Стремежът към бърз стопански напредък обаче води до понижаване на запасите на естествени запаси и смяна на климата в международен мащаб. Затова са нужни нови политики за стабилно развиване, означи българският парламентарен началник. Заедно с сътрудника ѝ Октай Асадов регистрираха, че двете страни могат да работят по-интензивно и в търговията и стопанската система. Българската делегация през днешния ден сервира цветя на Алеята на шехидите в Баку.

Страна на нефт, и освен на нефт. И на богато и бурно минало, на история, която е част от културното завещание на ЮНЕСКО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР