България предложи разполагане във Варна на координационен център на военноморски

...
България предложи разполагане във Варна на координационен център на военноморски
Коментари Харесай

Столтенберг: България предложи НАТО да създаде координационен център във Варна

България предложи разполагане във Варна на координационен център на военноморски сили на НАТО в Черно море. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция с българския президент Бойко Борисов в Брюксел, цитира ТАСС.

 © БГНЕС
" България предложи разполагане във Варна на координационен център на военноморските сили НАТО в Черно море. Обсъдихме това предложение ", сподели Столтенберг.

Той изясни, че сега тези функционалности са предоставени на щаба на военноморските сили на НАТО във Англия.

Българският министър председател Бойко Борисов означи, че има авансово съглашение за координационния център и той ще има " сдържащ " темперамент.

" Целта му ще бъде да има извънредно възпиращо деяние ", сподели Борисов.
 Започна срещата на Борисов с генералния секретар на НАТО в Брюксел Започна срещата на Борисов с генералния секретар на НАТО в Брюксел
Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел. В началото на диалога министър председателят Бор...
Бойко Борисов, министър-председател на България: Ние не настояваме, а предлагаме основаването на този координационен център. Ние постоянно сме срещу военни флоти в Черно море. Центърът би трябвало да играе единствено възпираща роля.
Той също по този начин добави, че София, подкрепяща укрепването на НАТО в Черно море, " застава зад мир и дипломация в района, за постоянни връзки с всички страни, в това число Русия и Турция ".

Генералният секретар на Северноатлантическия алианс добави, че тази година страните от НАТО са провели пет учения в Черно море, по време на които те са упражнявали „ един до друг с украинския и грузинския флот “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР