България празнува 110 години от обяването на независимост. В цялата

...
България празнува 110 години от обяването на независимост. В цялата
Коментари Харесай

Честваме Деня на независимостта на България

България чества 110 години от обяването на самостоятелност. В цялата страна ще има публични празнувания и тържества.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще вземат участие във Велико Търново в тържественото честване на празника. В 19.30 часа Цвета Караянчева ще участва на тържествената заря-проверка на площад „ Цар Асен I ".
bTV онлайн от София и Велико Търново в Деня на Независимостта
В 10.30 часа в града ще бъде даден старт на военния обред за издигане на националното знаме на Република България. Ще бъдат поднесени цветя на Пирамидата на Независимостта в крепостта „ Царевец” и ще има празнично шествие до паметника „ Майка България”.

В София 22 септември ще бъде маркиран на площад „ Княз Александър I”, където Столична община провежда тържествено честване с стратегия пред Паметника на Независимостта, в която ще вземат участие Софийският духов оркестър и хор „ Света София”.

С Ден на отворени порти, от 10 до 17 ч. Националният военноисторически музей в София ще означи 110-ата годишнина от Независимостта на България.

В седемнадесет български града ще бъдат показани военна техника, мостри оръжие и екипировка.

Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов " Това сме ние ", с които Министерството на защитата цели да разпространява военната работа.

В София от 9 до 12 часа пред парадния вход на МО гостите на празника ще могат да прегледат бронирана машина „ Хамър ", бойни бронирани колесни машини „ Командо ", „ Гардиън " и „ Пустинна котка ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР