България попадна в изключително тежка група за Световното първенство по

...
България попадна в изключително тежка група за Световното първенство по
Коментари Харесай

България в тежка група за Световното 2018

България попадна в извънредно тежка група за Световното състезание по волейбол за дами през 2018 година. Националките ни са в един поток с олимпийския първенец и сребърен медалист от Мондиал 2014 - Китай, четвъртия от Мондиал 2014 - Италия, бронзовият медалист от Евро 2017 - Турция, Канада и Куба.

Това стана ясно по време на церемонията по жребия за Мондиал 2018, който бе теглен тази нощ в хотел " Кейо Плаза " в Токио.

24 тима стартират борба за международната купа през 2018 година. Форматът на конкуренцията планува три етапи. В първия стадий ще има четири групи по шест тима във всяка. Първите четири състава от всяка група, или общо 16 отбора ще продължат напред. Последните два, надлежно петият и шестият отпадат от по-нататъшна конкуренция.

Във втората фаза ще бъдат образувани две нови групи по осем тима. Група А ще се кръстоса с Група D, а Група В с Група С. Първите три тима от всяка от тези групи ще продължат на финали. Третата, крайна фаза ще бъде под формата на крайна шестица. В нея се образуват последните 2 групи от 3 отбора, в които се играе всеки против всеки. Първи два от всяка образуват крайна четворка, в която се играе на кръст за установяване на финалистите и мача за трето място.

Жребий за групите за Световното състезание по волейбол за дами през 2018 година:

Група А (в Йокохама):

1. Япония
2. Холандия
3. Аржентина
4. Германия
5. Камерун
6. Мексико

Група В (в Сапоро):

1. Китай
2. Италия
3. Турция
4. БЪЛГАРИЯ
5. Канада
6. Куба

Група С (в Кобе):

1. Съединени американски щати
2. Русия
3. Република Корея
4. Тайланд
5. Азербайджан
6. Тринидад и Тобаго

Група D (в Хамамацу):

1. Сърбия
2. Бразилия
3. Доминиканска република
4. Пуерто Рико
5. Казахстан
6. Кения
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР