България попадна в група А на Европейското първенство по волейбол

...
България попадна в група А на Европейското първенство по волейбол
Коментари Харесай

Българките са в група със Сърбия и Турция на Евроволей 2019

България попадна в група " А " на Европейското състезание по волейбол при дамите, което ще се организира през 2019 година. Съпернички на " лъвиците " са международният първенец Сърбия, домакинът на групата Турция, както и постоянните отбори на Франция, Финландия и Гърция.
 Николай Иванов: Всички бяхме разочаровани от това, което се случи на Световното състезание
Николай Иванов: Всички бяхме разочаровани от това, което се случи на Световното състезание

Бившият разпределител разяснява обстановката към волейболните национали

Мачовете ще се играят в турската столица Анкара, като напред в елиминационната фаза ще продължат първите 4 тима. Турнирът ще се организира от 23 август до 8 септември и за първи път в историята ще има дуели в четири страни - Турция, Унгария, Словакия и Полша.

Селекционерът Иван Петков разяснява още през вчерашния ден, че неговите възпитанички би трябвало да играят добре против всеки и няма желания за противничките.

Първите 4 отбора от група " А " ще срещнат на осминафиналите първите 4 от група " C " Унгария, Холандия, Хърватия, Азербейджан, Румъния и Естония. Най-силните два отбора от Анкара ще останат в турската столица до края на шампионата, а третият и четвъртият ще се реалокират в Унгария. Финалната четворка е в Турция, което значи, че българките могат да се върнат там след победи на осминафинал и четвъртфинал.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР