България попадна в епицентъра на нов международен скандал. Руски шпиони

...
България попадна в епицентъра на нов международен скандал. Руски шпиони
Коментари Харесай

Бивш военен разузнавач: Няма напрежение между Русия и България въпреки шпионските скандали

България попадна в епицентъра на нов интернационален скандал. Руски шпиони са имали загадка база във френските Алпи, откъдето са работили в няколко страни, измежду които и у нас. Разкритията са на френския вестник " Монд ", който назовава тези сътрудници - убийците на съветското военно разузнаване.

Според някогашния ни боен шпионин Иван Пенков има две хипотези за този скандал, като едната е, че това е замитане на нещо по-голямо, тъй като ГРУ няма по какъв начин да има толкоз доста разкрити кавги.
Москва гони посланик от българското посолство Това е отговор на дейностите на Министерство на външните работи от края на октомври
Той изрази и мнението, че няма никакво напрежение сред Русия и България след оповестяването на личност нон грата на наш посланик в Москва, което беше ответна мярка. В края на октомври съветски посланик беше разгласен за личност нон грата поради съмнения в шпионаж.

Снимка: bTV

Носи малко съмнение сериозността на историята на последния интернационален скандал във Франция, в който е забъркана и страната ни, добави той.

Приписват на разкритата група в Алпите отравянето на Скрипал и щерка му, както и на българския предприемач Емилиян Гебреб. Освен това и акции по дестабилизация на Молдова и Черна Гора.

Общият знаменател е, че зад тях се вижда подписа на Главното разследващо ръководство на Русия, изясни Пенков.

Според следствието на " Монд " в продължение на 4 години - сред 2014 и 2018 година - съветски шпиони неведнъж са обитавали в градове в Югоизточна Франция и са пътували директно до границата с Швейцария, а регионът във Френските Алпи е употребен за логистична база – за подготовка на интервенциите им в Европа и в частност в България.

Тази база по-скоро може би е била за да замете следите към други интервенции. Звучи правдиво, само че прекомерно комплицирано е да се прави подготовката за тези интервенции в база, сподели още някогашният ни боен шпионин.

Но по какъв начин скришен щаб на съветското разузнаване действа неусетно в продължение на години на територията на френския департамент Савоа?

Снимка: bTV

" Тези агенти-убийците от съветското военно разузнаване в никакъв случай не са правили закононарушение на Френска територия. 15-те съветски шпиони се връщат в алпийския си щаб преди всяка интервенция в основни моменти - офанзивата против българина Емилиян Гребев, тази против Сергей Скрипал във Англия приз 2018 година, акциите за дестабилизация на Молдова през 2014 година Или пък тази против Черна Гора, която се опитваше да се приближи до НАТО ", изяснява Жак Фолору, проверяващ публицист на " Монд ".

Снимка: bTV
Не отхвърлям нищо, а по-скоро показвам подозрения. ГРУ има засилена разследваща активност през годините. Тази история се употребява като психотропно средство за смяна на съзнанието на хората вкарване на хората в стрес, което не е инцидентно. Tам, където съветското военно разузнаване е уличено по действителен метод в някакъв интервенция, не смущава Русия, тя не се стряска от неуспехите на ГРУ, от нищо не се стряска, не е опровергава динамично обвиняванията в интервенции, употребява ги за влияние като психотропно средство за опциите на ГРУ, разяснява още Пенков.
Путин към Малинов: Прояви самообладание към българските управляващи, те са подложени на напън Обвиненият в шпионаж ръководител на НД „ Русофили ” описа, че по време на тридневния си престой в Русия се е видял с ген. Решетников и с предприемача Константин Малофеев
Той засегна и тематиката за нашия посланик Николай Малинов, упрекнат в шпионаж в интерес на Русия. Според Пенков е много необичайно награждаването му от Путин в Русия, тъй като даже съветски медии нарекоха тогава действието „ нагло”, изясни още той.

Пенков счита, неналичието на напрежение сред България и Русия ясно проличава от последната среща на премиера Бойко Борисов с съветския дипломат, при която те се прегърнаха, потвърждава, че те желаят да покажат, че това е точно по този начин.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР