България получи покана за членство в Световната организация на свободните

...
България получи покана за членство в Световната организация на свободните
Коментари Харесай

България получи покана за членство в Световната организация на свободните зони

България получи покана за участие в Световната организация на свободните зони. Това стана по време на среща сред заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и изпълнителния шеф на интернационалната организация доктор Самир Хамроуни. Регистрирана в Женева и със седалище в Дубай, Световната организация на свободните зони е единствената интернационална, многостранна организация на свободните зони в света, която включва страни, които поредно развиват такива местоположения за вложения.

Чрез организацията страната ни ще може да получава информация в действително време за вложенията в свободни зони в света и за насърчителните ограничения, които другите страни оферират. По този метод ще можем да съпоставяме нашите мощни и слаби страни и да бъдем още по-конкурентни, стана ясно по време на срещата. Д-р Хамроуни акцентира, че е впечатлен от икономическите резултати, които страната ни реализира и насочи покана към Министерството на стопанската система да бъде сътрудник и наблюдаващ към организацията.

„ Държавата развива 11 индустриални зони, които притеглят от ден на ден вложения и се утвърждават като местоположения с добавена стойност за бизнеса “, акцентира Александър Манолев. Той предложи Световната организация на свободните зони да задълбочи оперативния контакт с Национална компания „ Индустриални зони “ – институцията, която оперативно менажира тези зони.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР