България получи домакинството на Европейското първенство по плажен хандбал за

...
България получи домакинството на Европейското първенство по плажен хандбал за
Коментари Харесай

България получи домакинството на Европейско първенство по плажен хандбал

България получи семейството на Европейското състезание по плажен хандбал за мъже и дами, юноши и девойки до 19 години. Шампионатът на Стария континент ще се организира през юли 2021 година във Варна.

Новината пристигна от днешното съвещание на Изпълнителния комитет на Европейската хандбална централа във Виена, на което бяха прегледани презентациите на страните претенденти да одобряват Евро 2021 по плажен хандбал. Освен България, поръчки за домакинство на шампионата бяха подали също Дания, Франция и Италия.

" Като подчертаем обстоятелството, че България към този момент е умел уредник на разнообразни интернационалните прояви в зала и това, че локалният учредителен комитет постави големи старания да направи допустимо провеждането за пръв път в страната на подобен сериозен конгрес по плажен хандбал, Изпълнителният комитет реши да даде семейството на Евро 2021 на България ", се споделя в официалното съобщение от съвещанието.

64 тима от Стария Континент и близо 1200 участници ще дойдат във Варна идващото лято.
Евро 2021 за юноши и девойки до 19 години ще се организира от 8 до 11 юли, а шампионата за мъже и дами ще бъде в интервала 13-18 юли.

Срещите ще се играят на четири особено построени стадиони на централния плаж във Варна.
Това е следващо самопризнание към организационните умения на БФХандбал. Страната към този момент одобри два европейски шампионата - за юноши до 18 години през 2016 година във Варна и Камчия и за девойки до 19 години през 2019 година, още веднъж във Варна.

През януари още веднъж Варна би трябвало да бъде хазаин и на отсрочения поради пандемията от ковид Европейски шампионат за юноши до 18 години. Зад кандидатурата на страната за домакинство на Евро 2021 по плажен хандбал застанаха Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Община Варна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР