България получава признание като надежден съюзник в НАТО от Официалния

...
България получава признание като надежден съюзник в НАТО от Официалния
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ хвали България, че дава приоритет на военната модернизация

България получава самопризнание като благонадежден съдружник в НАТО от Официалния блог на Държавния департамент на Съединени американски щати. Това заяви посолството на Съединени американски щати у нас във "Фейбсук ".

"Посолството на Съединени американски щати на драго сърце оповестява, че България получава самопризнание от DipNote - формалния блог на Държавния департамент на Съединени американски щати - като съдружник, на който Америка може да разчита. DipNote твърди, че Република България и Съединените щати са построили връзки, които са образец за тесните връзки, които Америка има със съдружниците от НАТО.

Борисов към Столтенберг: Националната сигурност и защита на България са обезпечени единствено в границите на НАТО

Официалният блог на Държавния департамент на Съединени американски щати хвали България за това, че дава приоритет на военната рационализация и че самодейно е оповестила желание да усили разноските си за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт до 2024 година Помощта, която Съединени американски щати са дали на България в областта на сигурността през последните 25 години, възлиза на над 340 милиона $. Съединени американски щати и България работят дружно за възстановяване на сигурността в Източна Европа ", се споделя още в известието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР