България полага необходимите усилия за изграждането на модерна железопътна и

...
България полага необходимите усилия за изграждането на модерна железопътна и
Коментари Харесай

Росен Желязков: Полагаме усилия за модерна пътна и железопътна инфраструктура по оста „Изток-Запад“

България поставя нужните старания за построяването на съвременна железопътна и пътна инфраструктура по оста „ Изток-Запад “, това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на форума „ Пътя на коприната “, който се организира от 21 до 23 октомври 2019 година, в Тбилиси, Грузия. По думите му това основава нужните условия за бързото напредване на хора и товари, поради възходящия транспортен трафик сред Азия и Европа.



„ Разрастването на най-големите български морски пристанища във Варна и Бургас и подобряването на черноморските фериботни връзки също са измежду целите на националната ни транспортна политика “, посочи Росен Желязков. Той бе безапелационен, че е би трябвало да се ускори в допълнение съдействието сред заинтригуваните страни посредством насърчаването на пилотни планове, което ще подкрепи развиването на коридорите, железопътните транспорти, като и нисковъглеродната и интелигентната подвижност.

„ България поддържа доста положителни взаимоотношения със страните, участващи в плана „ Пътя на коприната “ (Китай, Азербайджан, Иран, Турция, Казахстан, Грузия, Узбекистан, Туркменистан и Таджикистан). Ние демонстрираме сериозен интерес и към други районни начинания, свързани с превоза, като планът за евро-азиатски транспортни връзки; платформата за съгласуваност сред Европейския съюз и Китай, самодейността 17+1 за съдействие с Китай и ТРАСЕКА “, добави министър Росен Желязков.



„ Уверени сме, че със взаимните старания на всички сътрудници ще изградим постоянна комерсиална и информационна мрежа сред Европа и Азия, която ще има съществена роля за подпомагането на търговията и икономическия напредък “, сподели още Росен Желязков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР