България полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на партньорите

...
България полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на партньорите
Коментари Харесай

Демерджиев: Обидни са внушенията от Нидерландия, че срещу 50 евро може да се премине границата

България поставя изключителни старания, с цел да подсигурява сигурността на сътрудниците си. Това се показва в позиция на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка оповестеното от Нидерландия желание да гласоподава против присъединението на страната ни към Шенгенското пространство.

Иван Демерджиев акцентира напъните на страната ни и силите за сигурност по защитата на границата, с цел да отговори на всички условия на европейските си сътрудници и дефинира като " извънредно обидни внушенията, че против 50 евро може да се премине границата ".

Министърът напомня още, че България сполучливо е минала през две поредни инспекции под управлението на Европейската комисия, които са завършили с отчети, които изрично показват, че страната ни дава отговор на всички условия на Шенгенското законодателство.

Цената за участието ни в Шенген, не може да бъде достолепието на българските служители на реда! Не сме подготвени да платим такава цена! ", декларира в позицията си вицепремиерът Иван Демерджиев.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР