България покрива всички критерии за членство в Шенген, заяви на

...
България покрива всички критерии за членство в Шенген, заяви на
Коментари Харесай

Вътрешнополитически съображения. България покрива всички критерии за Шенген според служебния кабинет

България покрива всички критерии за участие в Шенген, съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър-председател Гълъб Донев .

В петък стана ясно, че Нидерландия ще пусне Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че. Австрийския канцлер Карл Нехамер също се изрече против приемането на България в Шенген.
Правителството има подготвеност за ответни ограничения
Правителството има подготвеност за ответни ограничения, в случай че Нидерландия и Австрия наложат несъгласие на българското участие в Шенгенската зона, сподели Донев след среща с министрите на вътрешните, на външните работи и на правораздаването. Българското държавно управление няма да спести старания за убеждаването на двете скептични страни, сподели още Донев.

Според Донев негативните позиции на Нидерландия и Австрия са „ подбудени от вътрешнополитически съображения “, в сравнение с от действително разпознати дефекти по използването на Шенгенските правила от България.

Донев сподели, че през последните месеци са осъществени две инспекции, проведени от Европейската комисия, по самодейност на България и Румъния, които са приключили с позитивен за страната ни отчет.

„ Отделна инспекция извърши в последните дни посолство на Австрия в София. Резултатът също е позитивен “, сподели служебният министър председател. Той добави, че макар отправената покана, нидерландската страна е избрала да не вземе присъединяване в тези инспекции. " В този смисъл изразените след това от премиера на Нидерландия запаси, които се аргументират с неналичието на убеденост точно във връзка с осъществяването на критериите за участие от България, освен звучат повече от неубедително, само че и се опровергават от заключението на Европейската комисия ", сподели още Донев.
Европейска комисия: България и Румъния са обезпечили още по-добра отбрана на външните граници
България и Румъния са обезпечили още по-добра отбрана на външните граници, в сравнение с при първата инспекция на Комисията през октомври, сподели еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон за ветото на Нидерландия Това е заключението след задачата на Комисията в двете страни преди две седмици, като в нея са били включени специалисти на високо ниво, в това число и от страните, които са желали още обяснения.

На въпрос по какъв начин ще разяснява намека на холандския министър председател Марк Рюте , че българската граница може да се премине против 50 евро, тя отговори:

" Изобщо нямаме такава информация. Така че в четвъртък на масата на Съвета ще бъдат всички отчети, които сочат, че България, Румъния и Хърватия изцяло извършват всички условия за пълноправно участие в Шенген. И чакам подобен да бъде и резултатът от гласуването тогава ".

В четвъртък ще се организира ексклузивен Съвет по правораздаване и вътрешен ред, на който ще се гласоподава присъединението на България, Румъния и Хърватия към Шенген.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отхвърли, че граничните служители на реда демонстрират принуждение към мигрантите и добави, че няма документирани такива случаи.

Демерджиев сподели още че мигрантите, които се пробват да обхванат у нас стават все по-агресивни. " В някои случаи те употребяват камъни, ножове, стигна се до лишаваме на живота на наш служител на реда... Ако някой чака, че българската полиция няма да отвърне на тези дейности, бърка ", сподели още Иван Демерджиев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР