България покрива критериите за членство в Шенген. Това коментира на

...
България покрива критериите за членство в Шенген. Това коментира на
Коментари Харесай

Гълъб Донев със съмнение за прилагане на двойни стандарти относно Шенген

България покрива критериите за участие в Шенген. Това разяснява на брифинг служебният министър председател Гълъб Донев по отношение на приемането на страната ни в шенгенското пространство. Той напомни, че през последните месеци по самодейност на България и Румъния в двете страни бяха проведени инспекции от Европейската комисия с присъединяване на заинтригувани страни членки от Европейски Съюз. Като и двете инспекции са приключили с позитивни отчети.

Донев посочи, че позицията на Нидерландия и Австрия, които са срещу присъединението ни, е подбудена от вършено-политически съображения, в сравнение с от действително разпознати дефекти по използването на шенгенските правила от България.

По думите му обстановката внася разделения в Съюза, слага под въпрос неговото само и поражда подозрение за използване на двойни стандарти.

Съмнение за използване на двойни стандарти, изключително от страна на Нидерландия, изразислужебният министър председател Гълъб Донев.

Премиерът посочи, че критериите за присъединението ни към Шенген, които са напълно механически, са покрити от България още през 2011 година Той напомни, че през последните месеци са осъществени две двете инспекции у нас, с присъединяване на заинтригувани страни членки от Европейския съюз. Като и двете инспекции са приключили позитивни за България отчети. Донев изясни, че в допълнение посолството на Австрия в София е направило инспекция, също позитивна.

Гълъб Донев посочи, че последствията от неприемането на България в Шенген могат да се окажат съществени освен за нашата страната, а в не в по-малка степен и за Нидерландия и Австрия, а и за Европейския съюз като цяло.

Донев изрази вяра разсъдъкът и позитивната воля на голямото болшинство на страните членки ще надделеят.

Предстои на 8 декември Съветът на Европейския съюз по правораздаване и вътрешни работи да гласоподава с две обособени решения за разширението на Шенген – едното за България и Румъния, които вървят в пакет, а другото е за Хърватия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР