България пое домакинството на Инициативата Три морета“ в ключов момент

...
България пое домакинството на Инициативата Три морета“ в ключов момент
Коментари Харесай

Румен Радев иска качество и безопасност на нашите магистрали като в Австрия |

България пое семейството на Инициативата „ Три морета “ в основен миг на нейното развиване, в който политическото говорене минава към дейности. Това съобщи президентът Румен Радев на срещата на върха на форума.  

Успоредно с развиването на плановете в инфраструктурата, би трябвало да работим и за усилване на върховенството на закона, да намираме по-ефективни способи за битка с корупцията, да сътворяваме условия за повече независимост на медиите, тъй като където има свободни медии, има и разцвет, акцентира президентът.

В България е съвременно да се приказва за автомагистрали. Искам да видя същия стандарт като качество, цена, резистентност, надеждност и сигурност на българските автомагистрали, какъвто виждаме в Румъния, Полша, Латвия, Австрия, сподели още Румен Радев. Защо да не работим за единни стандарти за качество и сигурност, попита Радев и уточни, че това е значим метод да се основават по-добри условия за жителите, съобщи Българска телеграфна агенция.

По мотив на българския приоритет в " Три морета " за доближаване в образованието, науката, технологиите и нововъведенията, президентът Радев посочи, че каквито и финансови фондове и принадлежности да се ползват за социално-икономическо доближаване сред Източна и Западна Европа, задачата не може да бъде реализирана, в случай че не се търси доближаване в науката и образованието. Науката и образованието са бъдещето, без тяхното високо качество и равнище не може да има и конкурентоспособна стопанска система, висок стандарт и качество на живот, сподели още Радев.

Той означи постигнатото съглашение за създаване на партньорство сред организациите за нововъведения на страните от " Три морета " и добави, че това е огромен знак за бъдещето и към младежите да се прави по този начин, че да могат да развиват своя капацитет в страните си.

На Срещата на върха в София участваха над 10 държавни глави, както и министър-председатели, вицепремиери и министри от страните участнички в Инициативата и сътрудниците ѝ в лицето на Съединени американски щати, Германия и Европейска комисия и над 300 компании от България и чужбина.

Държавният глава на Република Латвия Егилс Левитс одобри семейството на Инициативата за 2022 година „ Приветствам готовността на Латвия да поеме идващото домакинство. Не се съмняваме, че латвийските ни приятелите ще съумеят да надградят постигнатото “, съобщи президента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР