България подпомага Република Северна Македония, като финансира безвъзмездно 7 проекта ...

България подпомага Република Северна Македония, като финансира безвъзмездно 7 проекта

България с безвъзмездна помощ от над 570 000 лв. за РС Македония

България подкрепя Република Северна Македония, като финансира безплатно 7 плана на стойност 579 789 лв. по линия на формалната помощ за развиване и филантропична помощ посредством бюджета на Министерство на външните работи.

Споразуменията по първите четири плана на обща стойност 415 480 лв. бяха подписани от посланика ни в Скопие Ангел Ангелов и бенефициентите на 15 декември 2020 година Проектите засягат региона на опазването на здравето, развиването на младежта и гражданското общество в Република Северна Македония, оповестиха от външното ни министерство.

Споразумения бяха подписани със Сдружение за лекуване на деца „ В моя свят “ от Скопие за осъществяването на два плана: „ Реконструкция и съоръжение на Първия дневен център за младежи и възрастни с нарушавания в аутистичния набор в Република Северна Македония “ на стойност 234 700 лв. и „ Провеждане на лекуване и сензорна терапия на деца с аутизъм, синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност (АДХД) и синдром на Аспергер от обществено слаби фамилии 2021 година “ на стойност 73 340 лева.Още по темата15 дек 2020 14:55250

Другите два плана, които целят да подкрепят развиването на гражданското общество и младежта, са „ Подкрепа за интернационален продан на Неправителствени организации “ на стойност 47 583 лева и „ Създаване на Център за развиване на детско и младежко творчество „ Творителница “ на стойност 59 857 лева

Тези планове ще бъдат изпълнени надлежно от Сдружение „ Център за модерни проучвания Охрид “ и Сдружение на жители - академия за новаторско обучение, кариера, проучване на български език, просвета, обичаи и други интелектуални услуги „ Здравей ". Предстои подписването на още три съглашения.

Подписаните съглашения за планове са в границите на признатото по-рано този месец от Министерския съвет решение за разпределяне на общо 2 560 812 лв. безплатна помощ за финансиране на планове в Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Украйна, Молдова, Грузия, Армения.

Изборът на плановете, осъществен дружно със страните бенефициенти, е в сходство със дилемите на българската външна политика, измежду които са подсилване европейската вероятност на страните от Западните Балкани, стимулиране на социално-икономическото развиване на страните сътрудници.

По обявата работи:

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg