България подкрепя задълбочаването на диалога между ЕС и Азербайджан, включително

...
България подкрепя задълбочаването на диалога между ЕС и Азербайджан, включително
Коментари Харесай

Цвета Караянчева с изказване пред парламента на Азербайджан

България поддържа задълбочаването на разговора сред Европейски Съюз и Азербайджан, в това число постигането на ново Всеобхватно съглашение сред тях.

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в изявление пред Народното събрание на Азербайджан. Председателят на българския парламент взе участие в Баку в тържествено съвещание на Азербайджанския парламент, отдадено на 100-годишнината от неговото учредяване. Цвета Караянчева беше първият ръководител на задграничен парламент, който получи думата за изявление по време на формалната гала.

България цени високо ролята на Азербайджан за повишение на енергийната сигурност на Европейски Съюз и в частност на България посредством диверсификация на маршрутите и източниците за доставка на газ, акцентира Цвета Караянчева. Тя уточни, че сред България и Азербайджан съществуват необятни вероятности за развиване на съдействието в региона на енергетиката, превоза, селското стопанство и търговско-икономическия продан.

Азербайджан продължава да се развива като съвременна страна с парламентаризъм и мултикултурализъм, с ясна визия за бъдещето на своите жители, уточни ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева добави, че България цени високо отличните връзки и ползотворното съдействие, открити с Азербайджан. Приветстваме развиването на парламентарното съдействие като част от дейния политически разговор сред нашите две страни, протичащ в атмосфера на взаимно почитание и доброжелателност, акцентира тя, представена от пресцентъра на Народно събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР