България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие

...
България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие
Коментари Харесай

България подкрепи инициативите за Близкоизточния мирен процес

България поддържа всички начинания, които биха довели до позитивно развиване на Близкоизточния кротичък развой. Всички противоречиви въпроси би трябвало да бъдат решавани по пътя на директните договаряния сред двете страни. Това съобщи българският министър-председател Бойко Борисов в границите на срещата си с премиера на Палестина Рами Хамдалла, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Двамата разискаха опциите за разширение на двустранното съдействие и за Близкоизточния кротичък развой. На срещата сред Бойко Борисов и Рами Хамдалла участва и делегация от България, в която влизат вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев.

По време на диалога си с министър-председателя Хамдалла, министър председателят Бойко Борисов изрази своята откровена вяра тежките спорове в района да се разрешат с подписването на спокойно съглашение. „ Толкова доста ми се желае да има мир, тъй като нашата страна има дългогодишно другарство с народите на Израел, на Палестина и на Иран ", показа българският министър председател.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че българо-палестинските връзки са обичайно положителни и двете страни ще продължат дейната си активност по развиването им. По думите на българския министър председател, мост към реализирането на тази взаимно заявена цел могат да бъдат тези над 5 хиляди палестински жители, които са приключили образованието си в България. Борисов заяви, че и сега има доста палестински студенти в България, които са избрали нашата страна за своето висше обучение.

Премиерът на Палестина Рами Хамдалла благодари на Бойко Борисов за това, че е същински другар на Палестина и на идеята на палестинския народ.

Министър-председателят на Палестина акцентира, че неговият народ постоянно е с протегната ръка за мирни договаряния, само че не всеки път усещат същото предпочитание от другата страна. „ В Газа бяха ранени или убити стотици хора. Нека светът обърне повече внимание на това ", прикани министър председателят Хамдалла. Той изясни, че договарянията сред Палестина и Европейския съюз вървят постепенно, като помоли министър-председателят Бойко Борисов и България за подпомагане в ускоряването на този развой. „ Искам да ви уверя, че Държавата Палестина ще бъде образец за демократично ръководство ", безапелационен бе министър председателят Рами Хамдалла.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР