България подкрепя предложенията за подновяване мандатите на двама български съдии

...
България подкрепя предложенията за подновяване мандатите на двама български съдии
Коментари Харесай

Двама български съдии в Общия съд на ЕС с нови мандати

България поддържа предложенията за възобновяване мандатите на двама български съдии - госпожа Марияна Кънчева и господин Александър Корнезов, в Общия съд на Европейския съюз в Люксембург.
Това утвърди държавното управление през днешния ден като част от българската позиция за идното съвещание в Брюксел на равнище непрекъснати представители към Европейски Съюз (КОРЕПЕР II). На съвещанието на 30 януари 2019 година ще бъде прегледано назначението на двама съдии и един общоприет юрист в Съда на Европейски Съюз, както и назначението на осем съдии в Общия съд на Европейски Съюз.
Марияна Кънчева е арбитър в Общия съд на Европейски Съюз от 19 септември 2011 година, а Александър Корнезов - от 19 септември 2016 година България предложи възобновяване на мандатите им до 31 август 202S година с решение на Министерски съвет от 9 август 2018 година Кандидатурите им би трябвало да бъдат подкрепени и от останалите държави-членки.
България поддържа и предложенията за останалите кандидатури за Общия съд на Европейски Съюз: господин Стефан Гервасони и господин Лоран Трушо от Франция, госпожа Инга Рейне от Латвия, господин Фредрик Шалин и господин Улф Оберг от Швеция и госпожа Мирела Станку от Румъния. Страната ни поддържа и кандидатурата на Естония за общоприет юрист в Съда на Европейски Съюз - господин Прийт Пикамае, както и тези на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия и на Финландия надлежно - господин Кристофър Вайда и господин Нийло Яскинен, за съдии в Съда на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР