България подкрепя и ще продължи да насърчава по-нататъшното развитие на

...
България подкрепя и ще продължи да насърчава по-нататъшното развитие на
Коментари Харесай

Подкрепяме кандидатурата на Надежда Нейнски за генерален секретар на ЧИС

България поддържа и ще продължи да предизвиква по-нататъшното развиване на взаимоотношението сред Европейския съюз и Организацията за Черноморско икономическо съдействие, ориентирано към подсилване на сигурността и устойчивото развиване на по-широкия Черноморски район. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на 42-рата среща на Съвета на министрите на външните работи на страните членки на ЧИС, която се организира във видеоконферентен формат.

Тя изрази увереност, че присъединяване на страната ни в Организацията е причина за реализиране на непоклатимост и стопански разцвет в интерес на всички жители на страните членки.

Министрите разискаха достиженията на Организацията в областта на стопанската система, капацитета за по-нататъшно подсилване на съдействието и напъните за продължение на промените.
 Захариева кани Македония за член на ОЧИС
Захариева кани Македония за член на ОЧИС

До края на 2019 година страната ще се причисли към организацията

Захариева посочи самодейния метод на румънското ротационно председателство на ЧИС, което макар пандемията е съумяло да резервира високо равнище на успеваемост на работата на Организацията.

По нейни думи с целите си румънското председателство на ЧИС е останало фокусирано върху програмата си за повишение на икономическата и обществената непоклатимост в нашия район.

Тя уточни, че България приветства присъединението на Северна Македония към ЧИС и напомни, че то е станало действителност по време на българското председателство на Организацията през 2019 година

По нейни думи т ова е образец за поредната политика на страната ни за разширение на съдействието в района . Захариева изрази убеденост, че дружно страните членки ще работят за по-нататъшното развиване на организацията и взаимоотношението ѝ с Европейски Съюз.

Тя препотвърди поддръжката на България за кандидатурата на Надежда Нейнски за поста Генерален секретар на ЧИС, като посочи, че наличието на петима доста мощни претенденти е доказателство за значимостта на Организацията за страните членки.
 България става ръководител на Организацията за черноморско икономическо съдействие
България става ръководител на Организацията за черноморско икономическо съдействие

Председателството ще протече под мотото " Море от благоприятни условия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР