България подготвя проекти за допълнителна свързаност през Черно море със

...
България подготвя проекти за допълнителна свързаност през Черно море със
Коментари Харесай

България подготвя проекти за подводни комуникационни кабели

България приготвя планове за спомагателна съгласуваност през Черно море със прилежащи страни. Така страната ще поддържа разгръщането на интернационалната информационна съгласуваност на Европейския съюз посредством създаване на подводни кабели. Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Дилян Берковски, който взе присъединяване в неофициален съвет на министрите под егидата на Френското председателство, формат: „ Транспорт, телекомуникации и енергетика “.

Разполагането на повече нови и самостоятелни опорни трасета и инфраструктури покачва устойчивостта на интернет, защото се построяват нови различни направления, по които данните могат да се предават при положение на офанзива или повреди ", съобщи Берковски.

България ще работи с страните членки и Европейската комисия за проектирането на наложителна система за докладване на спирания от операторите на подводни кабели. Страната демонстрира интерес също към използване на платформата за портал за данни ЕС-Балтийско-Черно море и планове за локална съгласуваност в страните от Източното партньорство.
Защо е значимо?
99% от световния интернет трафик минава по подводни кабели, означиха министрите по време на форума. Към 2021 година в употреба са 436 подводни кабели с обща дължина 1.2 млн. км. Устойчивостта и защитеността на тази инфраструктура е от извънредно значение, изключително в интервал на ръководство на рецесии, когато електронните съобщителни мрежи са от решаващо значение за разпространяването и приемането на информацията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР