България отново ще има свой представител на на Евровизия“ след

...
България отново ще има свой представител на на Евровизия“ след
Коментари Харесай

Българският изпълнител на Евровизия“ 2020 ще бъде обявен на 25 ноември

България още веднъж ще има собствен представител на на „ Евровизия “ след едногодишно неявяване от интернационалния музикален конкурс.


Това стана допустимо, откакто Българската национална телевизия реализира съглашение за публично-частно партньорство за финансиране на присъединяване. Българският представител в Ротердам ще бъде разгласен на 25 ноември на взаимна конференция на Българска национална телевизия и нейните сътрудници в плана. Както бе обявено от генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, в българското присъединяване на „ Евровизия “ 2020 ще се включат продуцентски компании от България и Англия.

С преструктурирането на присъединяване на страната ни на „ Евровизия “, фокусът ще падне върху обезпечаването на дълготрайно развиване на изпълнителите след изявата им на състезанието и даване на интернационална платформа за развиване на креативните промишлености в България. Надеждите на продуцентите са, че с новия метод ще се откри дълготраен механизъм за гарантиране на бъдещето на българското присъединяване в „ Евровизия “. Така състезанието ще се трансформира във опция за разпространение на България в Европа и в целия свят в позитивен подтекст.

Продуцентският метод, определен за българското присъединяване на „ Евровизия “, е честа процедура при реализация на креативен планове от този вид в страни като Англия, Испания, Белгия, Холандия, Австрия, Швейцария и други.

„ Евровизия “ е интернационален ария конкурс, който се организира се без спиране от 1956 година в съдействие сред публичните радио и телевизионни компании в Европа. Конкурсът се излъчва от над 50 малките екрани в Европа, Съединени американски щати, Австралия, Китай и други, като събира публика от над 200 милиона фенове. Това го прави най-голямото телевизионно събитие в света отвън спорта. През 2019 известната стрийминг платформа Netflix закупи правата за лъчение на състезанието в Съединени американски щати. През 2020-а година „ Евровизия “ ще се организира в холандския град Ротердам на 12, 14 и 16 май. Всички конкурсни вечери ще бъдат предавани онлайн по Българска национална телевизия 1.

Повече информация за състезанието можете да намерите на формалния уебсайт на Евровизия България, както и в обществените мрежи – Фейсбук,Twitter и Instagram.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР