България отново ще има компания от соларния сектор на борсата.

...
България отново ще има компания от соларния сектор на борсата.
Коментари Харесай

Търговецът на соларни инсталации "АмонРа" успя да набере 3.1 млн. лв. от инвеститорите

България още веднъж ще има компания от слънчевия бранш на борсата. Според резултатите от първичното обществено предложение на " АмонРа Енерджи " вложителите са декларирали малко над 250 хиляди акции. По този метод компанията е съумяла да набере към 3.1 млн. лева, с което надвишава минималната си сложена цел за най-малко 2.5 млн. лева и предлагането може да се назова сполучливо.

Реално резултатът не е толкоз положителен, защото компанията имаше проекти да набере към 15.6 млн. лева, съвсем колкото е лимитът на пазара за МСП (увеличен на 8 млн. евро от 3 млн. тази година). Благодарение на ниския заложен предел от най-малко 200 хиляди записани акции компанията ще се листне на борсата, като акциите се чака да се появят на пазара след към две седмици.
Компанията е удовлетворена от резултата
" Много съм удовлетворен ", показа пред " Капитал " по отношение на резултатите от предлагането създателят и притежател на компанията Димитър Белелиев, който е и ръководител на съвета на шефовете на Централната енергоремонтна база (ЦЕРБ). " Мислех, че може да не достигнем прага, тъй че съм повече от удовлетворен ", добавя предприемачът, визирайки неприятните пазарни условия към сегашен миг и спада на тържищата от началото на годината в целия свят. Компанията ще употребява набраните средства от борсата за разгръщане на бизнеса си посредством създаване на логистични бази в Източна България и Румъния.

Акциите на " АмонРа " ще се котират на цена 12.4 лева за скъпа книга. Плановете на компанията са да разпределя най-малко 50% от чистия си финансов резултат под формата на дял, като прогнозите са до 2024 година облагите на компанията надвишават 50 млн. лева Компанията е основана през лятото на 2020 година, като активността ѝ е напълно обвързвана с търговия на слънчеви панели и съоръжения. Фокусът на сдружението са дребните и междинните централи, т.е. съоръжения за семейства и дребен и междинен бизнес.
Реклама Свързани публикации Лагард: ЕЦБ не е завършила с повдигането на лихвите 30 ноември 2022, 07:30 Zoom загуби 90% от цената си по отношение на пика по време на пандемията 28 ноември 2022, 10:15 Palms bet е втората българска компания, която ще се търгува във Франкфурт 21 ноември 2022, 12:34 Скритите борсови острови на рентабилност 4 ноември 2022, 06:49 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Славчо Кузмов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР