България отново протестира срещу мерките на Скопие към българските центрове,

...
България отново протестира срещу мерките на Скопие към българските центрове,
Коментари Харесай

София: Скопие ще се забави по пътя към ЕС

България още веднъж стачкува против ограниченията на Скопие към българските центрове, откакто клубът " Иван Михайлов " в Битоля бе премахнат от Централния указател на РСМ.
" Скопие не показа каквито и да е действителни причини. Решението е безпринципно, преднамерено и едностранно слагане на имената на сдруженията в килнат исторически и идеологически подтекст. Това, че убежденията на българите в РСМ не са съвместими с историческата теория там, не значи, че са несъвместими с правния ред и демократичните правила ", обявиха от Министерство на външните работи. И допълниха, че европейските институции са предизвестени за дейностите на Скопие и процесът на евроинтеграция няма по какъв начин да напредне при тези условия.
" Общо 17 000 имена на сдружения се преглеждат от комисията, която се произнася по техните имена, на този стадий това е единственото решение, което е взето ", припомниха от Министерство на външните работи.
България ще се обърне към Европейски Съюз за отбрана на правата на българите в Северна Македония. Представителите на македонските българи в РСМ ще търсят правата си в Страсбург.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР