България отново е парламентарна република! И, моля, да не ни

...
България отново е парламентарна република! И, моля, да не ни
Коментари Харесай

Да живее парламентът! - slava.bg

България още веднъж е парламентарна република! И, апелирам, да не ни приказват за реваншизъм тези, които я поругаха същата тази парламентарна република. Както написах на една депутатка от ГЕРБ, която в остарялата надменна позиция ми изиска сметка, че й върша забалежки за неграмотността й, струва си реваншизъм фактът, че за 10 година - от 2010 година до 2020 година, България слезе 19 места надолу по качество на образованието до нежеланата 83-та позиция в света. Същата ръководи просветата от 2009 година насам. Ами би трябвало си реваншизъм за тоталното опростачване, за превръщането на институциите в бухалки, за погазването на всевъзможен закон и морал, за непреставащите опити за ликвидиране на медиите и на словото въобще, за неналичието на всякаква просвета и свободно мнение, за харченето на безчет пари за нелепости, вместо за коли за спешна помощ и медицински хеликоптери, което действително докара до гибелта на най-малко половината от 15 000 българи, умряли с коронавирус единствено през последната година. Тази политическа чалга завършва! Днес, на следващия ден или вдругиден. Приключва и пътят на всички тези, които безочливо и пренебрежително ни караха да повярваме в думите на поета, че "свестните у нас смятат за луди ".

Християнско е човек да се смири, да помоли за амнистия. Ето, Мозъка, комуто ние дадохме това име красно, сподели, че се гордеел с него. Като най-опитен парламентарист от ГЕРБ - шести мандат депутат, дава превъзходен образец на сътрудниците си спечелили по какъв начин би трябвало да се отнасят към смяната, която в действителност се оказа неизбежна. Истината е в приемането. Не е в търсенето на зложелател с партиен билет, изключително, когато той е работил по положителното остаряло предписание: "Човек предизвестен, на половина е избавен ". И ние по това предписание действаме.

Иначе е доста просто да се разбере. Обръщаме внимание на поцинкованите кофи към понятията:

Какво е Народното събрание? Място за говорене, както гласи дословният превод на термина.

Няма към този момент безмълвие, не, че ние в миналото сме мълчали, пък и сме си платили цената за това прескъпо при остарелия режим!

На приключване е и автоцензурата в задаването на въпроси! Окупирането на трите огромни малките екрани не оказва помощ повече за удържането на вулкана. Разните там Цветанки и Хекимянки стават ненужни по библейското предписание: "Всички съгрешихме и ВКУПОМ непотребни станахме ".

Бъдещето е на смелите!

Да живее Народното събрание!

Борис Ангелов...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР