България остава лоялен съюзник на НАТО и единственото е най-силният

...
България остава лоялен съюзник на НАТО и единственото е най-силният
Коментари Харесай

След Съвета за сигурност: България остава лоялен съюзник на НАТО, единството е най-силният отговор


България остава предан съдружник на НАТО и единственото е най-силният отговор. Това акцентира министър председателят Кирил Петков по време на съвещанието на Съвета за сигурност, оповестиха от държавната пресслужба.

На съвета се разискаха рисковете и провокациите в подтекста на усложнената среда за сигурност вследствие на напрежението към границата на Украйна.

Беше показан разбор на геополитическата обстановка, както и възможните ограничения, обсъждани в границите на НАТО за демонстриране на солидарността на югоизточния му фланг.

Всички решения, които държавното управление вземе, ще са съобразени с развиването на обстановката и възможното ескалиране на спора, в това число ограничения за отбягване на отрицателни стопански резултати, акцентира министър председателят Петков.

Министър-председателят разпореди на министъра на защитата да внесе за утрешното съвещание на кабинета план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото й застраховане.

Министерският съвет ще вземе решение за съответни ограничения, за които министър-председателят ще осведоми народните представители след края на съвещанието на Министерски съвет.

На съвещанието на Съвета по сигурността участваха също и министърът на защитата Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на службите за сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР