България остана с едно световно нещо в изкуството – международния

...
България остана с едно световно нещо в изкуството – международния
Коментари Харесай

Едно световно нещо имаме и го затриваме заради смешни пари - slava.bg

България остана с едно международно нещо в изкуството – интернационалния балетен конкурс във Варна. И го стопира, тъй като нямала 50 или 100 хиляди лв. да го поддържа.

По-голям позор от това няма! Особено, откакто на някои им се виждаха „ смешни пари “ 753 000 лв. плюс още петдесетина бона за правосъдни разноски, които същата тази страна от същия културен бюджет подари на ВАРНЕНСКА строителна компания, която си остави ръцете на софийското Ларго. Или към този момент забравихме оня гръмовен скандал! Говорим за същата тази „ морска столица “, която дава по 40 милиона лв. на километър за бул., който три пъти пропадна в първите 3 седмици след откриването си!

Затриването на интернационалния балетен конкурс гръмна в деня, когато изяснихме, че Министерството на туризма ще даде 6 милиона лв. джакпот за реклама на България с изискването, който ще го вземе, към този момент да го е вземал в предходни години. Госпожа министърът на туризма, в чийто кабинет може да се чуе чалга, твърди, че желае у нас да идват повече хай туристи – хора с пари, с класа. Как тази работа се връзва със закриването на интернационалния балетен конкурс – единствената международна атракция на нашето море?! Че и стратегия сме били имали за поощряване на неплажните атракции на крайбрежието, разбирате ли – по нея ще похарчат на вятъра доста по-големи пари, в сравнение с се желаят за спасяването на състезанието.

А той е толкоз огромен, колкото ръководещите мисирки не могат да си показват – 90% от светилата на това най-фино изкуство през последните 55 години са свързани и гордо са участвали на него като участници или жури. И освен съветските суперзвезди на двете столетия, в които живеем от този момент, само че също японски, корейски, американски, френски, дори кубинските виртуози на танца като Алисия Алонсо, умряла наскоро. Сравняват го с Олимпиада и то е безусловно заслужено...С какво друго огромно международно събитие като балетния конкурс можем да се похвалим в страната, хрумва ли ви?!

Някой напълно умишлено желае да затрие и последните останки от цивилизованост и просвета в тази доведена до подивяване от наглеци нация. От нас зависи да не го позволим!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР