България остана без медал в първия ден на международния турнир

...
България остана без медал в първия ден на международния турнир
Коментари Харесай

България остана без медал в първия ден на турнира по таекуондо в Атина



България остана без орден в първия ден на интернационалния шампионат по таекуондо, олимпийска версия, от веригата „ Президентска купа “, който се организира в Атина. Най-голямата ни вяра за отличие при дамите в категория 49 кг Никол Чорбанова отпадна от конкуренцията в третия кръг. Бронзовата ни медалистка от европейското състезание за девойки до 21 години отстъпи с 10:31 точки пред мощната хърватка Кристина Томич ( бронзова медалитска от международното предходната година, носителка на сребърен орден от шампионатите Гранд шлем, има и 13 трофеи от интернационалните турнири). В първите два мача възпитаничката на Димитър Аврамов се наложи в доста оспорван мач над Аралян Данкенова (Русия) с 29:27точки и над Сара Джорджани (Италия) с 23:3 точки.

При девойките Румена Кирчева в категория 46 кг завърши присъединяване си в първия кръг, след загуба от рускинята Лилия Павловская с 7:12 точки.

При кадетите до медалите не съумяха да стигнат Християн Георгиев категория 33 кг, както и Радостин Митев и Георги Таксков при в теглова група 37 кг. Митев победи в първия кръг Филипос Музакис (Гърция) със 7:5, само че във втория отстъпи пред Леон Елоян (Русия) с 4:24 точки. Тасков също записа триумф в първата среща, а във втората не съумя да се опълчи на Руслан Тринозненко (Русия).

Утре България ще има 7 участника в конкуренцията. При катедите Павел Божилов и Дарин Кирилов – категория 45 кг, Денис Димитров – категория 49 кг и Александра Георгиева – категория 37 кг. При юношите ще играят Иван Тончев – категория 63 кг и Луиза Захариева – категория 55 кг. При мъжете очакванията ни за орден са свързани със сребърният медалист от европейското състезание за младежи до 21 години Йордан Колев – категория 80 кг.

„ Смятам, че съм добре квалифициран. Заедно с националният тим се подготвихме на националната спортна база „ Белмекен “ и в този момент се надявам да се показва оптимално сполучливо. Да тренираш с най-хубавите, като Калоян, Влади и Митко е в действителност огромна чест. Вярвам, че това ще ми оказа помощ и аз да стана най-хубавия. Бяха ни подсигурили и доста добър кондиционен треньор, а Теодор Георгиев организира подготовката ни по таекуондо “, това съобщи особено за предаването „ На финала “ Йордан Колев, сребърен медалист от европейското състезание за младежи до 21 години преди утрешното си присъединяване в шампионата от веригата „ Президентска купа “ в Атина.

Тук участват най-хубавите състезатели. Тук са международни първенци и олимпийски медалисти. Мога да кажа, че има повече състезатели от колкото на международно. В моята категория – 80 кг има 70-80 индивида. След жребият ще знам повече, само че избирам по-лек противник за първа среща с цел да мога да вляза в играта и да бъде по-подготвен за по – мощните “, добави Колев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР