България Опасен чар: Истината за валиумния изнасилвач Още през 2006

...
България Опасен чар: Истината за валиумния изнасилвач Още през 2006
Коментари Харесай

Опасен чар: Истината за "валиумния изнасилвач"

България Опасен сексапил: Истината за " валиумния изнасилвач " Още през 2006 година в полицията в Холандия постъпват тъжби от няколко дами, които настояват, че са били упоени и изнасилени от него  Василена Василева 19 януари 2020, 19:56  Опасен сексапил: Истината за
Опасен сексапил: Истината за " валиумния изнасилвач "
 3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева
3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева
 Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София
Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София
 Борисов: Икономиката ни се развива стабилно
Борисов: Икономиката ни се развива стабилно
 Пожар краткотрайно спря придвижването към Гърция при Кресна
Пожар краткотрайно спря придвижването към Гърция при Кресна
 Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време
Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време
 Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения в точния момент
Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения в точния момент
 Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България
Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България

тора седмица медиите и обществените мрежи не стопират да наблюдават случая с нидерландеца Йохан Фредерик Стелинверф, прочут като "валиумният изнасилвач ". Една от жертвите му проговори пред публицисти от Новините на "Канал 6 " в Нидерландия.

Става дума за 32-годишната жена, която е била брутално изнасилена от Стелингверф в София на 25 декември 2019 година. Жертвата беше настанена в болница с тежки контузии и разкъсвания.

"Валиумният изнасилвач " остава зад решетките

Тина Ивайлова се срещна с нидерландските публицисти, от които научи повече детайлности. Те пък й предоставиха запис от описа на жертвата от първо лице пред холандския публицист Ан Кортерник от нидерландското издание Hart van Nederland.

"Спомням си, че плачех от самото начало. Той ме нарани доста. Казах си "не желая да ми предизвиква това нещо ". Нямах никаква визия, че е рисков. Той ще си откри нова жертва ", споделя постарадала.

Проговори жертвата на „ валиумния изнасилвач”

25 декември 2019 година. Жената отива с другари на заведение в центъра на София. Майка е на три деца. Две седмици преди този момент се разделила със брачна половинка си. В заведението, на прилежащата маса, седял мъж – чужденец.

"Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, напълно обикновено изглеждащ мъж. Започнахме диалог. Той ми предложи да отидем да хапнем нещо. Казах му "добре ". Докато вървяхме, той ми сподели, че е гей и по тази причина се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов другар ", споделя още тя.

Новият другар се споделя Йохан Фредерик Стелинверф. Известен в няколко страни, само че не и в България, като "валиумният изнасилвач ". Когато приятелите й си тръгнали, дамата решила да остане и да си допие напитката с "очарователния мъж ". Разказал й, че има туристическа организация и обича да пътува. Тя от своя страна му доверила за скорошната разлъка със брачна половинка си. Жената не подозира нищо и тръгнала с Йохан.

"Пийнахме, хапнахме, посмяхме се. Започнах да се чувствам замаяна и му споделих, че е време да си потеглям. Тогава той стартира да се държи необичайно. Започна да ме души и тогава изгубих схващане. Имах възприятието, че в случай че се съпротивлявам, той ще ме убие. Той продължи да го прави. Накрая, когато бях в банята му, се огледах в близост и всичко беше в кръв ", споделя още жертвата.

Според медицинския отчет Йохан я е и изнасилил брутално. Няма данни дали я е дрогирал. "Помолих го да ми отключи вратата. Той не сподели нищо, просто отключи ", добавя жертвата.

Открита е от служители на реда от Трето районно управление (на МВР) в безпомощно положение. Жената е откарана е с кола за спешна помощ в болничното заведение. Следва арест. Стелингверф не отварял вратата на служителите на реда близо час. Пробвал да заличава следите. Оказал и опозиция при задържането, а гледката в жилището му била потресаваща. Имало кръв на всички места.

Йохан Фредерик Стелингверф има дебело престъпно досие, а животът му наподобява на филм на ужасите по разказ на Томас Харис. Потомък е на семейство юристи от Сасенхайм. Бивши негови съученици го разказват като новобранец, само че за сметка на това - много нападателен, пишат нидерландски издания. Бил е жертва на тормоз от страна на по-големи момчета. Казват, че е композиция от експанзия и перфекционизъм. Нападнал преподавател, защото не му писал най-високата оценка.

През 2006 година в полицията в Холандия постъпват тъжби от няколко дами, които настояват, че са били упоени и изнасилени от него. Тогава управляващите оповестяват, че може да е давал валиум или други опиати на жертвите си. Това в никакъв случай не е потвърдено пред съда, само че той става прочут като "валиумният изнасилвач ".
Той е хубав и обаятелен, само че внезапно може да стане рисков, споделя за него холандският публицист Ан Кортерник.

"Преди доста гадини е бил в пандиза в Холандия. Бил е обвинен за няколко изнасилвания в Нидерландия ", споделя тя.

Впоследствие става преподавател. Преподава география и стопанска система в учебни заведения в Рийнсбург, Нордвейк, Амстердам и Хага. Не е изключително старателен, постоянно отсъства и е уволнен. По-късно е докторант и помощник във Факултета по бизнес администрация в университета в Гронинген и в университет в Амстердам. Паралелно се изявява и като модел. Регистрира се в организация за модели Anti-models в Амстердам.

Заради липса на задоволително доказателства, че е изнасилил 32-годишната българка, Йохан е освободен под домакински арест от Софийския градски съд. Част от претекстовете са, че има чисто правосъдно минало. Освен това, бил обичай и унизен в следствения арест. Въпреки че е разследван за серия изнасилвания в Европа, Стелингверф има единствено една присъда. Тя обаче е с изтекла отминалост и той е реабилитирин.

Запитана какво мисли за него и за какво съгласно нея той постоянно се измъква, Ан Кортерник разяснява:

"Трудно е да се потвърдят тези закононарушения, тъй като постоянно е бил доста интелигентен в неприятния смисъл на думата. До момента не е потвърдено, че той е направил тези закононарушения във всички тези страни. Винаги е имало такива съмнения. В Нидерландия е учил и е имал доста добра работа. Интелигентен е и мисля, че употребява това, с цел да се измъква от обстановката ".

Преди да бъде пуснат под домакински арест Стелингверф е арестуван с непрекъсната мярка от областен арбитър. Случайно или не, съдиите от Софийския градски съд, които постановат по-леката мярка, са тези, които освободиха Джок Полфрийман.

В България Йохан Стелингверф живее от април предходната година чартърен на улица "Одрин " в София. Впечатлението, което оставил, е че постоянно поздравява възпитано. Никой от съседите не е имал проблеми с него, споделя охранителят на блока Младен.

"На външен тип въобще не можеш да предположиш, че е подобен. Сега не излиза на открито като е под домакински арест”, изобщо не си демонстрира носът ", споделя той.

Преди няколко дни полицията обискира жилището на ул. "Одрин " и Йохан Стелигверф още веднъж бе арестуван.
Стана ясно, че втора жертва на принуждение е подала тъжба против нидерландеца. Жената е унгарка и споделя, че е била изнасилена в жилището му в София през октомври. Хората в блока мислили, че е негова другарка. Според наши източници тя е идвала няколко пъти в България, с цел да се срещне с Стелингверф. При последното си посещаване е подала тъжба. От фотосите се вижда, че е бита.

На Йохан Стелингверф му бяха повдигнати обвинявания за обезчестяване и по този случай. А в петък вечерта Районният съд го прати за непрекъснато в ареста.

И пред българския съд Йохан отхвърли да е отговорен и за двата случая, по които е упрекнат, и до момента в който хората в блока на ул. "Одрин " вършат подписка той да бъде изселен, стана ясно, че договорът му за наем е до през днешния ден - 19 януари. Разбираме, че той е изнесъл целия си багаж още на 24 декември в жилището на ул. "Сливница ". Не знаем за какъв период го е наел.

"На 2-ри януари го върнаха, само че той си изнесе багажа още преди Коледа. Когато пристигна тук, беше като в небрано лозе. Взели са му ключовете и са запечатали оня апартамент ", споделя един от съседите му.

"Той се изнесе доста рисково отсам. Даже му помогнахме, тъй като времето беше неприятно. Каза ми, че до три дни ще се забележим. Нещо ме накара да се обадя на хазяина му и той сподели: "Ама, ние прекратихме контракта ". Това се случва на Бъдни вечер. Почти незабавно той е направил това в другия апартамент ", сподели още съседът.

Прави усещане, че откакто на 26 декември е арестуван, а 7 дни по-късно - пуснат под домакински арест, нидерландецът показва като непрекъснат адрес този на ул. "Одрин ", който е празен и за който има предупреждение. Вероятно е върнат там, с цел да се избегне възможна разпра от страна на околните на 32-годишната жертва от София.

Йохан Фредерик Стелингверф има право да апелира в 3-дневен период непрекъснатия си арест.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: валиумният изнасилвач жертви .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия  1 Кои са най-хубавите страни за развъждане на дете  1 Международните полети са поскъпнали с близо 30% за месец  1 Кой може да отиде на санаториум от Национален осигурителен институт --> Пaрите ни  750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия 750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия  Кои са най-хубавите страни за развъждане на дете Кои са най-хубавите страни за развъждане на дете  Международните полети са поскъпнали с близо 30% за месец Международните полети са поскъпнали с близо 30% за месец  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Хари и Меган губят кралските си трофеи <br>
Хари и Меган губят кралските си трофеи
 <br> Жената, която <strong> избави милиони </strong> животи <br>
Жената, която избави милиони животи
 Обраха митницата в Благоевград Обраха митницата в Благоевград  <br> Как да се <strong> приспособяваме </strong> в нов град? <strong> 5 скъпи съвета! </strong> <br>
Как да се приспособяваме в нов град? 5 скъпи съвета!
Последни  Снимка: iStock Опасен сексапил: Истината за " валиумния изнасилвач "  Снимка: БГНЕС Гърция и Турция в словесна война по тематиката " Либия "  <p><strong>Българка</strong><strong> прави околосветска обиколка с </strong><strong>мотор</strong></p> Българка прави околосветска обиколка с мотор  Снимка: iStock Два мощни труса разклатиха Албания  Снимка: iStock 3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали...  Снимка: БГНЕС Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София  Снимка: БГНЕС Борисов: Икономиката ни се развива стабилно  Енджи Касабие Енджи Касабие: Няма по-голяма наслада от това да бъдеш...  вирус Нови случаи на инфектирани с мистериозния китайски вирус...  Снимка: iStock Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция  Снимка: БГНЕС Пожар краткотрайно спря придвижването към Гърция при Кресна  <p><strong>Известни мъже</strong>, които притеглят със своите <strong>бради</strong></p> Известни мъже, които притеглят със своите бради  Чешката провинция Тази жена от Чехия изрисува приказно къщите нацяло село  Снимка: iStock Ужас в Кюстендил: Мъж умъртви брачната половинка си  Снимка: iStock Защо българин атакува хора в ресторант в Истанбул  Снимка: iStock Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им...  Daily Sabah: Турско-руския валс Daily Sabah: Турско-руския валс  Снимка: БГНЕС Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения...  <p>Те са доказателството, че <strong>любовта краси човека</strong></p> Те са доказателството, че любовта краси индивида  Снимка: iStock Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Нещо не си в въодушевление! - Мани, тръгнахме със дамата да се развеждаме... и не стигнахме до юриста! - И що по този начин? - Ми,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  Снимка: БГНЕС Гърция и Турция в словесна война по тематиката " Либия "  Снимка: iStock Два мощни труса разклатиха Албания Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР