България очаква Северна Македония да направи сериозно разследване за това

...
България очаква Северна Македония да направи сериозно разследване за това
Коментари Харесай

България очаква РСМ да направи сериозно разследване за това кой е стрелял по българския клуб

България чака Северна Македония да направи съществено следствие за това кой е стрелял по българския клуб " Цар Борис III " в Охрид и македонските управляващи да показват цялата информация по случая.
Прочетете още
Очакваме да получим публична информация от следствието, с цел да бъдем точни и да се избегнат опциите за спекулации. Информацията, която идва и от генералното ни консулство е, че е стреляно неведнъж. Поискали сме информация и с вербалната нота и чакаме да я получим оптимално бързо. Имаме последователност сега с тежко закононарушение и тези случаи няма по какъв начин да не се отразят на двустранните връзки, сподели шефът на дирекция " Югоизточна Европа " Ваня Андреева на брифинг в министерството.

България не е съгласна и с позицията на македонското Министерство на външните работи, в което стрелбата е окачествена като " вандалски акт ". Това е криминално  действие, сподели зам.-министърът на външните работи и представител на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев.

По-рано министерството излезе със специфична позиция по случая, а по-късно в Министерство на външните работи бе привикана и македонската посланичка Агнеса Руси-Поповска. На нея е връчена протестна нота с искане за повече ограничения и старания за отбрана на правата на индивида. В нея се показва и, че “повтарящите се образци на ескалиране на насилието и систематичното неявяване на съответни ограничения основават чувство на безотговорност, на мултиплициране на деянията на ненавист против българи в РСМ ". Поповска пък уверила, че способените органи проверяват случая. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР