България няма възможност да предоставя на Украйна тежко въоръжение от

...
България няма възможност да предоставя на Украйна тежко въоръжение от
Коментари Харесай

Военният министър на Радев: Предоставяме въоръжение на Украйна отдавна. Колкото искат да отричат…

България няма опция да дава на Украйна тежко въоръжение от рода на зенитно-ракетни комплекси и самолети, до момента в който не се намерят заместващи платформи, а към този миг такива няма. Това съобщи в „ Още от деня “ министърът на защитата Димитър Стоянов.

„ България дава въоръжение на Украйна без решение на Народно събрание много от дълго време – това е самата истина. Това, че боеприпасите не стигат непосредствено до Украйна, е ясно на всички. Предишното държавно управление могат да го отхвърлят колкото желаят “, съобщи той.

Уточни обаче, че българската войска не изнася новопроизведено въоръжение, а единствено това, което Народното събрание е решило и утвърдило като лист. Стоянов разяснява и визитата си в Украйна от края на предходната година:

„ Няма нищо скрито в това, че посетих Украйна. Още при започване на декември беше планувано работно посещаване на министър Резенков в България, защото бях отправил покана към него. Поканата беше обвързвана с взетото решение на Народно събрание от 3 ноември за намиране на така наречен заместващи платформи при предаване на въоръжение на украинската страна. По напълно справедлива причина – войната, Резенков не съумя да посети България и надлежно насочи покана към мен. Най-вероятно тайнствеността, която се получи към визитата ми в Украйна на 19 декември, е заради ограниченията за сигурност, които бяха подхванати от украинската страна “.

Стоянов уточни, че главните тематики по време на диалозите са били от какво въоръжение се нуждае Украйна, какво може да даде България и от кое място може да получат заместващи платформи.

„ От Украйна желаеха това, което се знае от цялата българска общност, а точно ракетни комплекси, муниции и така нататък “, добави министърът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР