България няма готовност и няма екип за преговори с „Газпром”

...
България няма готовност и няма екип за преговори с „Газпром”
Коментари Харесай

Мартин Димитров: България няма екип за преговори с „Газпром”

България няма подготвеност и няма екип за договаряния с „ Газпром” за цената на газа, сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV Мартин Димитров от от „ Демократична България”. По думите му има действителна опция да договорим по-ниски цени за природния газ, в случай че изпролзваме в договарянията Европейски Съюз.

Газът и парното нарастват от 1 октомври, а още едно повишаване на цената на синьото гориво ще има вероятно и от 1 януари.
Министърът на енергетиката: Цената на природния газ не зависи от нас По думите й има опция да бъде предоговорена цената в бъдеще с „ Газпром ”
Преди дни министърът на енергетиката Теменужка Петкова изясни, че има опция да бъде предоговорена цената в бъдеще с „ Газпром”.
Цената на парното ще скочи с 2-9%, топлофикациите желаят още атрупано, дружно с предходните покачвания на цените, този отоплителен сезон сметките ни ще са доста по-високи – с сред седем и 23%, като рекордното повишаване е за клиентите на Бургас
Според Мартин Димитров парламентарно показаните партии бягат от тези договаряния, най-лошият вид съгласно него е да се изпрати делегация единствено с представители от „ Булгаргаз ". Той уточни, че в тези договаряния наложително би трябвало да взе участие представител на Европейската комисия. „ Има учредения в този момент да бъде контрактувано понижение на цената на газа”, счита още Мартин Димитров.
От Вътрешна македонска революционна организация желаят таван на облагите за 10 продукта от първа нужда Според тях би трябвало да се вкара понятието „ Социална кошница ”
„ Няма да има следени цени на храните, това се предлага с цел да се отклони вниманието точно от договарянията за цената на газа. Възможна е веригите да харесат тази концепция – да смъкват цените, с цел да убият дребните магазинчета, само че след това отново да си ги вдигнат”, изясни Мартин Димитров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР