България няма да променя позицията си относно започването на преговори

...
България няма да променя позицията си относно започването на преговори
Коментари Харесай

Ще пуснем ли Македония в ЕС, позицията на кабибнета

България няма да трансформира позицията си по отношение на започването на договаряния за участие в Европейския съюз на районен съд Македония.

Тази позиция на страната ни ще бъде пази по време на съвещанието на Съвета „ Общи въпроси “ (СОВ), което ще се организира на 14 декември 2021 година в Брюксел, заяви БГНЕС, базирайки се на информация от служебното държавно управление.

От Министерски съвет прецизираха, че " България ще се придържа към Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 година по отношение на разширението на Европейски Съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания, както и към Рамковата позиция по отношение на европейската вероятност на Република Северна Македония и Албания, призната от Министерски съвет на 09 октомври 2019 година и подкрепена с декларацията на Народно събрание от 10 октомври 2019 г ".

" За България определящ остава основополагащият принцип на личните заслуги на всяка обособена страна-кандидат. Българската страна смята, че Албания е подготвена за прогрес по пътя към Европейски Съюз, като има подготвеност да поддържа приемането на Преговорната рамка за страната и провеждането на първа Междуправителствена конференция ", е позицията на българското държавно управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР