България няма да промени позицията си за Северна Македония до

...
България няма да промени позицията си за Северна Македония до
Коментари Харесай

Oфициално: България няма да “пусне“ Скопие към ЕС до края на годината

България няма да промени позицията си за Северна Македония до края на годината и няма да утвърди преговорната ѝ рамка за Европейски Съюз. Служебното държавно управление утвърди позицията на България за присъединяване в съвещанието на Съвета " Общи въпроси " на 14 декември, който е два дни преди срещата на европейските водачи.

“България ще се придържа към Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 година по отношение на разширението на Европейски Съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания, както и към Рамковата позиция по отношение на европейската вероятност на Република Северна Македония и Албания, призната от Министерски съвет на 09 октомври 2019 година и подкрепена с декларацията на Народно събрание от 10 октомври 2019 г “. оповестиха от държавната пресслужба.

В същото време София счита, че Албания е подготвена да стартира договаряния за участие. Двете страни обаче към този момент се движат пакетно към Европейски Съюз.

“За България определящ остава основополагащият принцип на личните заслуги на всяка обособена страна-кандидат. Българската страна смята, че Албания е подготвена за прогрес по пътя към Европейски Съюз, като има подготвеност да поддържа приемането на Преговорната рамка за страната и провеждането на първа Междуправителствена конференция “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР