България няма да има шанс да приеме Световното първенство по

...
България няма да има шанс да приеме Световното първенство по
Коментари Харесай

Камата: Нямаме шанс за домакинство на Мондиал 2030

България няма да има късмет да одобри Световното състезание по футбол през 2030 година. Това съобщи легендата ни Христо Стоичков, който през днешния ден показа автобиографичната си книга. Както е известно, желаеме да се впуснем в борбата дружно със съседите ни - Румъния, Сърбия и Гърция. " Никога няма да стане! Как да стане? Нямаме късмет! Никакъв! Кой го сподели това? Едно е да аплайваш, всеки може да кандидатства. Друго е дали ще ти дадат опция да стигнеш до там. Всеки може да кандидатства. Да направи 100 метра път, 2 релси да направи. Всеки може да направи. Няма късмет, нямаме никакъв късмет ", съобщи Стоичков.

Иначе българската футболна легенда Христо Стоичков показа биографичната си книга под заглавие „ Христо Стоичков. Историята ". Тя е формалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков. В книгата футболистът смъква маската и повдига завесата на живота си. Чувства ли засегнатост, че Гунди, а не той е футболист на XX век - Христо Стоичков?

„ Не мога и нямам право да се дразня. Пеле избра Христо Стоичков да бъде в 100-те най-хубави футболисти на ФИФА. Мишел Платини избра Христо Стоичков да бъде в 50-те най-хубави футболисти на Европа. И аз по какъв начин да се дразня, че едните ме поставят горе, а другите - долу. Няма съпоставяне. Това е доста болна тематика и тя постоянно ще остане в празните им глави да ни съпоставят. Защото има доста кухи лейки, които съпоставят. От мен няма да чуете нито една неприятна дума за човек, който е умрял преди толкоз доста години ", споделя Камата.

Георги Първанов пред ": Ицо е знак на българския триумф

Специално за събитието в София дойде футболният арбитър Урисар Аспитарте, настъпен от Христо Стоичков по време на трансформиралия се в легенда мач от 1990 година А трима някогашни български президенти също участваха в премиерата на „ Христо Стоичков. Историята ".

Специално за организация " Стандарт нюз " Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012-а година разяснява празника, който Христо Стоичков направи с премиерата на книнага си " Христо Стоичков - Историята ".

- Господин президент какво е вашето мнение за днешното събитие проведено от Христо Стоичков?

- Чудесно е, че толкоз доста хора са почели нашата футболна и спортна легенда Ицо Стоичков. Ако би трябвало с едно изречение да обобщя какво е Ицо то той е Символ на българския триумф. В това със се убедил обикаляйки света и говорейки с разнообразни хора от Кралския двор до пазара в която и да е страна. Стоичков е един от най-позитивните линии в облика на България.

- И през днешния ден се видя, че спорта сплотява и политици, и още доста известни лица.

- Да. Така е и това единствено може да ни радва. Спорта е с капацитет да ни сплотява. Въпроса е, че и страната би трябвало нещо да направи за спорта.

Министър Кралев: Стоичков сподели какъв брой е обичан и почитан

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе посетител на днешното представянето на биографичната книга на най-големия български футболист Христо Стоичков. „ Христо Стоичков. Историята " е формалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков и споделя за смайващото странствуване на едно момче от улицата на прилежащия блок до стохилядната сцена на „ Камп Ноу ". Премиерата на книгата бе в столичния хотел " Маринела " и събра над 200 известни спортисти, политици, дипломати и хора на изкуството.

„ Много се веселя, че съм тук измежду толкоз доста съумели хора от разнообразни сфери на българското общество. Това демонстрира доста блестящо какъв брой почитан и обичан е Христо от цялата нация. Той несъмнено е най-успешният, най-обичаният и най-популярният българин в целия свят, който е направил и продължава да прави извънредно доста за България ", съобщи министър Кралев. Стоичков персонално подари новата си книга на министъра с подпис.

Кралев благодари на съавтора на книгата Владимир Памуков, който по думите му се е трансформирал в един от най-хубавите биографи на българските спортни митове.

„ Тази книга трябваше да я има, с цел да могат младежите на България да черпят ентусиазъм от пътя и кариерата на Стоичков, тръгнал от един дребен български град и покорил международния връх. Въпреки че за Христо е казано съвсем всичко, аз съм сигурен, че в тази книга ще намерим моменти, които ще дадат нови линии на колоритния му облик ", добави Кралев

Гости на събитието бяха още президентите на България Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БОК Стефка Костадинова, голям брой спортни митове, някогашни съотборници на Стоичков, представители на бизнеса, както и футболният арбитър Урисар Аспитарте, настъпен от Христо по време на трансформиралия се в именит мач за Суперкупата на Испания сред „ Барселона " и „ Реал " (Мадрид) през 1990 година

Гонзо: Ще прочета книгата на драго сърце

Легендата на Левски Георги Иванов беше измежду гостите на днешното показване на автобиографията на Христо Стоичков - " Христо Стоичков - Историята ". Гонзо съобщи, че за него Камата е огромен другар и човек, който въплъщава българския спорт.
" Христо е първо другар и второ човек, на който всички би трябвало да се възхищаваме поради това, което е постигнал в спорта. Смятам, че е един човек, който дружно със Стефка Костадинов и Вальо Йорданов са тези, които популяризират България. Те въплъщават българския спорт. Всеки човек, който познава Христо, може да научи нещо от него - темперамент, харизма, неотстъпчивост. От неговата книга мога да науча доста повече за неговия живот. Ще прочета книгата с интерес. Христо Стоичков е човек, който реализира доста в Барселона и националния тим. Когато отиде в Барселона, тимът не беше ставал първенец. С неговото отиване Барселона се промени. Имам истории с Христо, само че нямам желание да описвам тези неща ", разяснява той.

Кобрата: Боксьорите имат хъс като на Камата

Кубрат Пулев участва на формалното показване на автобиографичната книга на Христо Стоичков и показа няколко думи за познанството си с футболната легенда и за графика си през 2019 година, както и дуела за международната купа с Антъни Джошуа. " Не може да кажа нещо по-специално, не сме се били и не сме играли футбол. Близки сме и той е един същински човек, доста готин, прекомерно прям дори. Бях доста дребен и те играха на Световното, бях му почитател от дребен и за мое благополучие, станахме другари. Много мачове си припомням, възхищавах се на хладнокръвието му, което е доста огромно качество. Боксьорите имат подобен хъс като неговия. Малко или доста Пулеви сме написали към този момент историята и се надявам да донеса международната купа в България, с цел да приключим историята. Смятам, че следващата година мачът с Джошуа ще е реалност. Ще имам различен мач преди този момент, тъй като няма да го чакаме да благоволи. Ще имам един-два мача, които би трябвало да печеля, естествено. Липсваше ми кръгът доста ", сподели Кобрата, а цялото му изявление можете да видите във видеото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР