България не се отказва от намерението си да привлече световния

...
България не се отказва от намерението си да привлече световния
Коментари Харесай

България не се отказва да ухажва Фолксваген

България не се отхвърля от желанието си да притегли международния авто тръст " Фолксваген " за вложител. Икономическият министър Емишл Караниколов съобщи в четвъртък пред публицисти при първата копка на постройката за бъдещия суперкомпютър на страната, че на немския автопроизводител може да бъде отправено предложение за инвестиция.

Думите му идва ден, откакто от " Фолксваген " оповестиха, че се отхвърлят да строят нов цех в Турция поради спада в търсенето на нови коли, подбуден от развиването на пандемията от ковид. Германският тръст избра Турция пред България като място за построяването на новия цех с плануван потенциал от 300 хиляди автомобила годишно. Крайното решение обаче бе стопирано след намесата на Турция в Сирия през октомври 2019 година и тежки рецензии за нарушение на човешките права.

" Възможно е България да беседва за инвестиция на " Фолксваген ", само че под друга форма ", сподели Караниколов пред публицисти.

" Щом не сме отказани, значи имаме късмет ", счита той..

Според президента Росен Плевнелиев, който сега е в Управителния съвет на Автомобилния клъстер и бе измежду преговяращите с немския тръст за инвестицията, България може да предложи развоен център за до 5000 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР